SK: Paula Vesala kritisoi kovin sanoin päättäjiä, joilta ei löydy tahtoa auttaa kulttuurialaa

Paula Vesala.
Timo Korhonen / All Over Press

"Heiluttaisin kirvestä Marinin ja Kiurun suuntaan, jos siihen olisi mahdollisuus", artisti jyrähtää.

Muusikko Paula Vesala kritisoi Suomen Kuvalehden tuoreessa haastattelussa painavin sanoin hallituksen toimia koronapandemian aikana ja sitä, miten kulttuurialaa ei ole autettu käytännössä millään tavalla vaan koko ala on ollut pysähdyksissä jo vuoden.

Vesala on opetus- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk) nimittämänä mukana työryhmässä, jossa viranomaiset sekä kulttuuri- ja urheilualan edustajat selvittävät keinoja turvallisten tapahtumien järjestämiseksi. Vesalan mukaan tapahtuma-Suomi voitaisiin avata jo maaliskuun alussa ja siihen olisi myös työkalut valmiina, mutta tahtoa edes matalan riskitason tapahtumien auttavien päätösten tekemiseen ei löydy.

”Kaikki poljetaan samaan, että siellä vain kännissä jotain kuolataan”, Vesala toteaa.

Erityisesti Vesalan kritiikki kohdistuu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd), sosiaali- ja terveysministeriöön ja pääministeri Sanna Mariniin (sd). Hänen mukaansa kaikkien tapahtumien kieltäminen tyypistä riippumatta on vain näyttävä toimenpide, jolla luodaan turvallisuudentunnetta. Hän myös epäilee, että kaikki rajoitukset eivät ole edes perustuslaillisia.

”Heiluttaisin kirvestä Marinin ja Kiurun suuntaan, jos siihen olisi mahdollisuus.”

Lue koko Suomen Kuvalehden artikkeli täältä.