Skunk Anansie -laulaja muistelee Lemmyltä saamaansa viimeistä tekstiviestiä: ”Ihmiset eivät tiedäkään, millainen pehmo hän oli”

19.6.2019 20:59

Skunk Anansie -keulahahmo Skin käväisi jutustelemassa Kerrangin kattavassa haastattelussa paitsi yhtyeensä 25-vuotisesta historiasta myös seikkailuistaan Marilyn Mansonin, Nelson Mandelan sekä Luciano Pavarottin kaltaisten hahmojen kanssa. Eräs mielenkiintoisimmista tarinoista liittyi kuitenkin Lemmy Kilmisteriin, jonka kanssa Skinin oli tarkoitus äänittää kappale Motörhead-pomon sooloalbumille.

”Lemmy tutustutti minut Jack Danielsiin”, Skin naureskelee. ”Hän piti kaiken aitona. Hän oli yksi harvoista, joka sanoi Skunk Anansien olevan hänen lempibändinsä, eikä hän välittänyt mitä muuta siitä ajattelivat, tai että oliko se siistiä. Hän oli vain, että ’Olette minun lempibändini.'”

”Surullisinta oli, että emme koskaan saaneet viimeisteltyä hänen soololevylleen tarkoitettua yhteistä biisiämme”, Skin jatkaa. ”Tapasimme useasti, mutta päädyimme aina ryyppäämään, emmekä ikinä päätyneet studioon saakka. Sitä jatkui kolme neljä vuotta. Tapasimme Los Angelesissa ja päädyimme ryypiskelemään koko yön, emmekä saaneet tehtyä töitä. Lopulta sanoin hänelle: ’Meidän täytyy nauhoittaa tämä biisi. Varaan studioaikaa ja sitten teemme niin ja näin.’ sitten hän olikin jo liian sairas. Hän sanoi, että ’En voi oikein hyvin tällä hetkellä, minun täytyy palata asiaan myöhemmin.'”

”Ystävällisin juttu, jonka Lemmy teki, enkä usko kertoneeni tästä aiemmin, oli se, että hän otti minuun yhteyttä samana päivänä kun avioliittoni ajautui karille”, Skin muistelee. ”Tekstasin hänelle etten pysty puhumaan tästä asiasta juuri nyt ja päiväni on ollut mitä sattuu, kun hän lähetti minulle mitä ihanimman viestin. Minulla on se vieläkin tallella. Siinä luki: ’Kun olet täällä, olen tukenasi. Sydämeni ja korvani ovat avoinna. Sinun ei tarvitse kuin soittaa tai tekstata minulle.’ Se oli viimeinen tekstiviesti, jonka sain häneltä.”

”Hänellä oli maineensa, ja se piti kyllä kutinsa, mutta toinen puoli josta ihmiset eivät tiedä, oli se millainen pehmo hän oli…”, Skin lisää. ”Hän piti eniten hiljaisimmista Skunk Anansien balladeista. Sellaista materiaalia aioimme myös äänittää; herkän akustisen kappaleen.”

Voit katsoa Skinin haastattelun kokonaisuudessaan yltä.

Lisää luettavaa