Slash kertoo, kuinka liki neljännesvuosisadan kestänyt vihanpito Guns N’ Roses -pomo Axl Rosen kanssa tuli viimein päätökseensä

30.1.2022 17:25

Ennen vuotta 2016 silinteripäinen kitarajumala Slash ja laulajasuuruus Axl Rose eivät olleet esiintyneet yhdessä samalla lavalla 23 vuoteen. Miekkosten välit olivat välillä jopa niin jäätävät, että sovintoa pidettiin silkkana mahdottomuutena. Mutta niin vain kaksikko löysi yhteisen sävelen varttuneempina ja kenties viisaampinakin, rekrysivät mukaan basisti Duff McKaganin ja elo on siitä lähtien ollut ainakin ulkopuolisin silmin suorastaan harmonista.

”Axlin kanssa on aina ollut mahtavaa työskennellä, mutta oli myös aikoja, jolloin asiat olivat hyvin, hyvin vaikeita… siitä ei ole ollut merkkejä viimeisen kuuden vuoden aikana”, Slash sanoo The Wall Street Journalin tuoreessa haastattelussa. ”Hän on ollut todella ammattimainen ja jopa minua tasaisempi [mieleltään]. Enkä minä ole ailahtelevainen kaveri.”

Yhtyeen Not in this lifetime -paluurundi on kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisin kiertue. Yhtye jatkaa keikkailua myös tänä vuonna, mutta tarkoitus on myös aktivoitua uuden musiikin parissa. Yhtye on julkaissut tähän mennessä kaksi vanhaa, mutta uudella kokoonpanolla vahvistettua kappaletta. Lisäksi edessä on uudelleenjulkaisu vuoden 1991 Use Your Illusion -albumikaksikosta.

Vanhojen kumppaneiden lähentyminen alkoikin Slashin kysellessä Use Your Illusion -kiertueen aikana taltioidun videomateriaalin perään.

”Juttelin Guns N’ Rosesin manageriportaan kanssa varmistaakseni että kaikki tuo matsku oli kunnossa”, Slash kertoo. ”Sitten heitin pöydälle idean, että ’Olisi mahtavaa löytää tuottaja, joka laittaisi kaiken kasaan.'”

Myöhemmin Slash sai Perussa ollessaan puhelun, jossa Rosen kerrottiin olevan halukas juttelemaan. Tästä päädyttiin yhteiselle pihviaterialle Rosen Los Angelesin lukaaliin.

”Ajan myötä kommunikaation puute, juorut ja kaikki mediahuomio… kaikki nämä yhdessä nostattivat negatiivisuuden myrskyn. Se oli kuin pilvi — saatoit työntää kätesi sen läpi.”

”Yksi juttu, jonka Axl halusi saada harteiltaan, oli hänen äänittämänsä materiaali”, Slash lisää. ”Ajattelimme, että se olisi hyvä tapa saada homma taas liikkeelle.”

Mitään aikatauluja tai suurempia strategoita tulevien julkaisujen suhteen kitaristi ei kuitenkaan suostu antamaan.

”Ei ole mitään suoria vastauksia”, Slash tokaisee. ”Sellaista se on Guns N’ Rosesissa.”

Lisää luettavaa