Slayerin lopettamispäätös: pelkkää bisnestä vai aikakauden loppu? Phil Anselmo, Scott Ian ja David Ellefson kommentoivat aihetta

Slayerin Tom Araya Suomen South Park -festareilla vuonna 2016.

Onko Slayerin lopettaminen se ratkaiseva käänne, jonka myötä entisaikojen metalliskene muuttuu todella muinaishistoriaksi ja alan piirien täytyy alkaa totutella maailmaan, jossa uudet tuulet puhaltavat ja vanhat sankarit ovat olemassa enää levymuodossa? Ainakin thrash-hirmun ilmoitus jäähyväiskiertueen tekemisestä on saanut saanut aikaan paljon supinaa. Tämän tästä kantautuu tietoja, miten tunnetut muusikot pohtivat aihetta – kuka mistäkin näkökulmasta.

Phil Anselmo suhtautuu lopettamisaikeisiin skeptisesti. Revolver-lehden haastattelema Anselmo arvelee, että jäähyväiskiertue on lähinnä tuottoisaa liiketoimintaa.

”Sanotaan nyt näin, että aika monet bändit ovat väittäneet tekevänsä vielä yhden, viimeisen kiertueen. Sitä kutsutaan hyväksi bisnekseksi, ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Eli uskon, kun näen”, Anselmo sanoo ja tähdentää perään:

”Kun olin nuori, Slayer muutti elämäni. Joten mitä he sitten päättävätkin, voin vain osoittaa kunnioitustani heitä kohtaan ja toivoa heille parasta.”

Megadethin David Ellefson puolestaan kertoi SiriusXM-kanavan radiohaastattelussa olleensa yllättynyt Slayerin päätöksestä.

”Minusta he ovat aika nuoria vetäytymään eläkkeelle”, Ellefson sanoo.

Hän kuitenkin lisää ymmärtävänsä, miksi bändi suunnittelee vetäytymistä takavasemmalle. Onhan 1980-luvun konkareilla jo aika korkea lukema matkamittarissa.

”Me kaikki olemme tehneet kovasti töitä. Paljon on päätä heilutettu, ja niskaa alkaa särkeä. Ymmärrän sen kyllä. Enkä ole puhunut tyyppien kansa, joten en tiedä, millainen yhteisymmärrys heillä on aiheesta”, Ellefson sanoo.

”Olemme kaikki kuitenkin tehneet tätä pitkän aikaa, ja me olemme onnekkaita, että olemme selvinneet hengissä joistain jutuista. Olivat ne sitten itse aiheutettuja asioita tai pelkästään rock’n’rollia.”

Anthraxin Scott Ian on varovainen sanoissaan – oletettavasti senkin vuoksi, että Anthrax lähtee pian Slayerin kanssa kiertueelle. Detroitilaisen radiokanavan haastattelema Ian sanoo osanneensa odottaa ilmoitusta, mutta kun se oikeasti tuli, oli se kuitenkin yllätys.

”Olin vain, että vau. Siis kyllähän olen heidän ystävänsä ja tiesin heiden puheittensa perusteella, että tämä päivä on tulossa, mutta en arvannut sen tapahtuvan nyt”, Ian sanoo.

”Voin vain toivoa, että heidän jäähyväiskiertueensa kestää jotain kolme tai neljä vuotta. Slayer-fanina toivon, että ottavat tilanteesta kaiken irti, sillä monet haluavat nähdä heidät vielä parikin kertaa ennen loppua.”