Slipknot-kitaristi bändin tulevasta levystä: ”Jos olisimme käyttäneet aikaa esituotantoon, lopputulos olisi voinut olla parempi”

26.9.2022 21:06

Slipknot julkaisee uuden The End, So Far -albuminsa tämän viikon perjantaina. Pitkäsoiton on tuottanut muun muassa Toolin ja Queens Of The Stone Agen kanssa työskennellyt Joe Barresi, ja mukana on myös ensimmäistä kertaa perkussionisti Michael Pfaff.

Kitaristi Jim Root avautui levyntekoprosessista Music Radarin haastattelussa.

”Joe Barresi on hämmästyttävä tuottaja. Hänellä on mahtavat näytöt, ja minusta tuntuu, että emme olleet valmistautuneet häntä varten. Emme kyenneet ottamaan hänestä kaikkea irti”, Root sanoo. ”Meillä ei ollut lainkaan esituotantovaihetta. Me käytännössä rakensimme levyn studiossa, ja koronapandemiasta johtuen jouiduimme olemaan erillämme. Olosuhteet pakottivat meidät tekemään levyn tuolla tavoin.”

”Ajatusteni oltua siellä missä ne olivat, luova panokseni jäi vähäiseksi. Tuntui kuin minulla olisi ollut kauhea kiire keksiä ideoita sovituksiin”, Root jatkaa. ”Emme olleet treenanneet bändinä. Emme tunteneet kappaleita läpikotaisin, ja se vaikutti levyyn. Se jätti meidät aikataulusta jälkeen. Emme varsinaisesti riidelleet ja tapelleet keskenämme, mutta yritimme selvittää, ’mikä olisi paras lähestymistapa tähän kun ottaa huomioon mitä oikein yritämme tehdä?'”

”Voit suunnitella minkä ehdit, mutta kun kello tikittää ja levy-yhtiön budjetti painavat päälle studioaikoineen ja muineen, meillä oli vastassamme niin monta eri juttua tätä levyä tehdessämme, että on ihme, että saimme sen viimeisteltyä.”

”Ja sitten julkaisemisen kanssa on kestänyt niin kauan verrattuna äänittämiseen! Se meni siihen, että noh, jos julkaisun kanssa kestää kerran näin kauan, olisimme voineet käyttää aikaa esituotantoon ja lopputulos olisi mielestäni voinut olla parempi. En tarkoita, että olemme pettyneitä lopputulokseen, se kuvastaa sitä missä me olemme. Se edustaa sitä mihin näissä olosuhteissa pystyimme.”

”Se on vähän sama kuin elokuvien kohdalla. Ohjaajat sanovat jatkuvasti, että he eivät koskaan viimeistele elokuvaa, he vain hylkäävät ne! Tämän levyn kohdalla jouduimme ennen kaikkea hylkäämään sen ja siirtymään eteenpäin. [Perkussionisti Shawn Crahan] tuumi: ’Se ei ole levy! Se ei ole Slipknot-levy! Olemme edelleen We Are Not Your Kind -rundilla, ja hei muuten, tässä olisi muutamia biisejä…’ Voihan sen noinkin sanoa, mutta olemme julkaisemassa vittu levyä, ja faneille tämä on vittu Slipknotin levy. Sanotaanpa sitä nyt sitten miksi tahansa, mutta levy se on.”

Lisää luettavaa