Slipknot natisee liitoksissaan, oikeussali häämöttää: repivätkö rahariidat yhtyeen rikki?

AOP

Nyt kuuluu metallikentältä huomionarvoisia uutisia. Uutta levyä valmisteleva Slipknot, oletettavasti suurin 2000-luvulla tähteyteen nousseista heavybändeistä, on yhtäkkiä ajautunut katkeraan sotatilaan. Perkussionisti Chris Fehn syyttää yhtyeen muita jäseniä bändin varojen pimittämisestä ja on haastanut orkesterin jopa oikeuteen. Asiasta uutisoi verkkosivu The Blast.

Jupakka muistuttaa hivenen Ghost-yhtyeen ympärillä vellonutta draamaa, jossa bändin rivimuusikot syyttivät johtohahmo Tobias Forgea varojen ohjaamisesta omiin taskuihinsa. The Blastin mukaan Fehn on luullut, että Slipknotin musiikin ja oheistuotteiden poikimat tuotot kulkisivat yhden ja saman yrityksen kautta, ja nämä varat sitten jaettaisiin jäsenille. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että bändin muut muusikot ovat perustaneet omia sidosyrityksiään, jotka keräävät myös rahaa bändiltä.

Fehnin syyttävä sormi osoittaa erityisesti kohti laulaja Corey Tayloria ja perkussionistitoveri Shawn Crahania. Fehn vaatii, että rahatilanne selvitetään juurta jaksain ja hänelle maksettaisiin asianmukainen osuus yhtyeen todellisen varallisuuden mukaan.

Corey Taylor on jo kommentoinut asiaa Twitter-tilillään. ”Kuulette tänään vielä paljon paskapuhetta. Sanon vain tämän: odottakaa vain, kunhan totuus tulee julki”, Taylor kirjoittaa. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä kaikki vaikuttaa uuteen albumiin ja kiertueeseen – Suomessa Slipknotin on määrä esiintyä 7. kesäkuuta Hyvinkään Rockfestissä.