Slipknot-nokkamies käärmeissään suoratoistopalvelujen laihoista korvauksista – Kritiikkiä sataa myös levy-yhtiöille

Corey Taylorilla ei ole ongelmia itse striimaamisen kanssa, ainoastaan sen kanssa, että väärät tahot hyötyvät siitä eniten.
5.8.2019 09:58

Moni artisti on kritisoinut suoratoistopalveluja siitä, miten vähän nämä maksavat artisteille korvauksia ja miten musikkin kuuntelusta tulevat roposet valuvat suoratoistopalvelujen ja levy-yhtiöiden taskuihin. Slipknot-/Stone Sour -nokkamies Corey Taylor on yksi näistä kritisoijista ja mies toikin mielipiteensä jälleen julki Twitter-kommenteissaan.

Taylorin purkautuminen alkoi laulajan kommentoitua E Street Bandin Nils Lofgrenin Twitter-julkaisua, jossa Lofgren totesi, etteivät artistit yksinkertaisesti saa palkkaa työstään vaikka ”Spotifyn arvo lasketaan miljardeissa”. Taylor jakoi Lofgrenin julkaisun ja komppasi kollegaansa.

”Ja vaikka kongressi on jo hyväksynyt lain, jolla tämä vääryys korjataan, lähes kaikki suoratoistopalvelut ovat valittaneet siitä, mik tarkoittaa, että me emme vieläkään saa palkkiota työstämme. Mutta olkaa hyvä vaan, jatkakaa kaikin mokomin striimaamista”, Taylor puuskahtaa ja viittaa alkuvuodesta tehtyyn säädökseen tekijänoikeuskorvauksien nostamisesta 44 prosentilla, jota neljä suurinta suoratoistopalvelua – Spotify, Google, Pandora ja Amazon – vastustavat.

”Suoratoisto itsessään ei ole tässä se ongelma. Minulle ei ole väliä, millä tavalla ihmiset saavat musiikkiamme. Minua kiinnostaa se, millä tavalla sitä jakavat yhtiöt kompensoivat niitä vitun tyyppejä, jotka ovat sen musiikin tehneet.”

Eräs Twitter-käyttäjä kommentoi Taylorille, että hänen ja bändin tulisi tehdä parempia levytyssopimuksia, jos haluaisivat saada enemmän rahaa suoratoistoista. Taylor kuitenkin torppaa tämän väitteen ja antaa samalla huutia myös levy-yhtiöiden suuntaan.

”Tässä ei ole tällä hetkellä kyse sopimuksesta, koska ne eivät peilaa palvelua oikein. Vaikka suoratoistopalvelut maksaisivat levy-yhtiöille, me emme silti saa palkkaa. Tässä on kyse julkaisusta ja jakelusta. He tarjoavat meidän työtämme eivätkä maksa siitä”, Taylor kommentoi.

”Ja niin kauan kun levy-yhtiöt saavat heidän osuutensa, heitä ei kiinnosta saako artisti yhtään mitään tai kuka heidän musiikkiaan soittaa. Paitsi jos se on joku kriitikko Youtubessa – siinä kohtaa he ovat aseet tanassa lähdössä sotaan.”

Kun Taylorilta kysytään, miksei hän sitten vedä musiikkia pois suoratoistopalveluista, Taylor vastaa: ”Koska jos et omista mastereitasi, et mahda vittujakaan sille, mitä levy-yhtiöt tekevät.”

Lisää luettavaa