Run The Jewels -räppäri haukkuu suoratoistojättiä, joka ei suojaa artisteja huijareilta – ”Spotifyta ei vain kiinnosta”

Run The Jewels

El-P sanoo joutuvansa jatkuvasti ottamaan hänen nimissään julkaistua musiikkia pois palvelusta asianajajien välityksellä.

Run The Jewels -räppäri El-P avautui Twitterissä hyvin suorasanaisesti pettymyksestään suoratoistopalvelu Spotifyhin, koska yhtiö ei hänen mukaansa tee mitään suojellakseen artisteja ja faneja huijareilta. Avautuminen sai alkunsa siitä, kun eräs fani lähetti El-P:lle kuvakaappauksen, jossa hänen artistisivulleen oli ilmestynyt jonkun täysin tuntemattoman hahmon musiikkia.

”Tosi siistiä. Ihan sama, miten monta kertaa maksan asianajajalleni ottaakseni nämä tapaukset pois, Spotifyta ei vain kiinnosta estää toisia lataamasta musiikkiaan minun sivuilleni tai minun levyjäni heidän. Sellaisen oman säväyksensä he ovat tähän alaan tuoneet”, El-P ärähtää.

El-P hämmästelee sitä, miten jokaisesta tapauksesta täytyy erikseen palkata asianajaja, jonka täytyy erikseen pyytää yhtiötä poistamaan väärät julkaisut, eikä Spotify ole kehitellyt mitään tapaa tarkistaa ladattavia biisejä ja levyjä etukäteen huijauksien varalta. Vastaavaa ongelmaa ei El-P:n mukaan ole esimerkiksi Apple Musicin kanssa, ainakaan näin suuressa mittakaavassa.

”En kiellä käyttämästä Spotifyta musiikkini kuuntelemiseen. Se on kuuntelijalle hieno sovellus ja laitan musiikkiani sinne syystä. Se ei ole ongelma. Minusta on vain raivostuttavaa, että minun täytyy säännöllisesti maksaa rahaa asiasta, jota meidän ei pitäisi joutua tekemään.”

”Olen kyllästynyt olemaan mukava enkä välitä hittojakaan, jos suututan jonkun Spotifylla.”

Aiheesta uutisoi Pitchfork. Alla El-P:n twiittauksia aiheesta: