SOAD-basisti yhtyeen hiljaiselosta levytysrintamalla: ”Voisimme kyhätä jotain kasaan ja tienata miljoonia, mutta emme tee niin”

System Of A Down

System of A Down ja uusi musiikki, tai tarkemmin sanottuna sen puute, on muodostunut varsinaiseksi ikuisuusaiheeksi, jota yhtyeen jäsenistö saa kommentoida miltei jokaisessa haastattelussaan. Tällä kertaa aiheesta kyseltiin basisti Shavo Odadjianilta You Know What I Mean? -podcastin haastattelussa.

”Kahdella kaverilla oli erimielisyyksiä, mutta pidimme bändin silti toiminnassa”, mies turinoi. ”Meillä ei ole minkäänlaisia henkilökohtaisia ongelmia. Olemme hyvää pataa keskenämme aina kun hengailemme yhdessä. Ei ole mitään riitelyä. Se on todella kumma juttu. En vieläkään ymmärrä sitä. Jos minua olisi neljä kappaletta, julkaisisimme levyn joka vuosi ja rundaisimme päälle. Mutta ei se mitään. Kaikki tapahtuu varmaankin syystä. Siellä on ollut vähän taiteellisia erimielisyyksiä.”

”Luulen, että juuri tämän takia fanit arvostavat meitä”, Odadjian jatkaa. ”Voisimme lyöttäytyä yhteen, kyhätä jotain kasaan ja tienata miljoonia… mutta emme tee niin, koska sen täytyisi tapahtua luonnollisesti. Meitä on neljä — jos kahdella meistä on näin paljon kaikkea meneillään… haluamme pitää jutun aitona, emmekä halua julkaista mitään, joka ei vastaa standardejamme. Olemme ihmisiä. Rakastamme toisiamme. Voimme kokoontua ja tehdä mitä tahansa, mutta mikäli se ei tule suoraan sydämestä, emme halua julkaista mitään, sillä kaikki tähän saakka kuulemanne biisit ovat tulleet sydämistämme — niissä ei ole mitään feikkiä tai teeskentelyä. Emme halua tehdä mitään teeskenneltyä, joten siksi emme ole julkaisseet mitään. Se on kunnioitusta paitsi meitä myös fanejamme kohtaan. Tämä on siis tilanne ja ymmärrän sen.”

Voit katsastaa miehen haastattelun kokonaisuudessaan tästä: