SOAD-laulaja kummastelee faneja, jotka eivät halua kuulla hänen poliittisia mielipiteitään – ”Ettekö ole kuunnelleet sanoja?”

System of A Down -solisti Serj Tankian on mies, joka ei tunnetusti arastele esittää poliittisia mielipiteitään. Sama toki pätee hyvin pitkälti yhtyeen kaikkiin jäseniin. Tästä huolimatta orkesterilla on faneja, jotka eivät erityisemmin välitä kuulla muusikoiden ajatuksia päivänpolttavista aiheista. Tämäkös Tankiania kummastuttaa.

”Olen aina ajatellut musiikkia pizzana — jotkut tykkäävät reunoista, jotkut juustosta, jotkut täytteistä. Kun saan ihmisiltä sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa kerrotaan että ’Rakastan musiikkiasi, mutta en halua kuulla poliittisia ajatuksiasi’, se on ihan reilu peli — jos he ovat ystävällisiä, se on reilu peli, mutta toisinaan he ovat hyvin ilkeitä. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, ja monet musiikkia seuraavat sanovat samaa — että, ’Etkö ole kuunnellut niitä vitun sanoituksia viimeiseen 20 vuoteen? Hän on puhunut näistä asioista musiikissaan koko ajan. Tanssitko vain groovaavan musiikin tahtiin? Etkö tajua viestiä?’ Ja se on tietenkin ihan okei — ihmiset haluavat kuunnella raskasta musiikkia. Heille ei ole tullut mieleenkään, että B.Y.O.B. on vitun anti-imperialistinen — ehkä. En tiedä. En tiedä kuinka se on mahdollista, mutta ehkäpä se on. Se on mielestäni hyvin mielenkiintoista.”

”Ainoa juttu mitä voin tästä sanoa on se, että meidän täytyy käyttää enemmän rahaa koulutukseen”, mies jatkaa. ”Yksi helpoimmista ratkaisuista pitkäntähtäimen mahdolliseen ympäristölliseen itsetuhoomme on alkaa korjata itseämme — Meidän täytyy korjata ensin itsemme.”

Kuuntele miehen haastattelu alta.