Sonata Arctica palaa juurilleen – uutuussingle käsittelee tulevan sukupolven kasvattamisen haasteita

14.10.2023 14:27

Sonata Arctica palaa kahden akustisen levyn jälkeen juurilleen tanakan power metal -toimituksen pariin. Keväällä 2024 ilmestyvää uutuusalbumia enteilee First In Line -single, jonka voit kuunnella tuosta alempaa.

”Tämä on ensimmäinen kirjoittamani power metal -biisi albumille, joka on täynnä niitä”, Tony Kakko sanoo. ”First in Line oli demon nimi ja onnistuin myös pitäytymään siinä. Kappale käsittelee uuden sukupolven kasvattamisen haasteita, ja kuinka elektroniset näytöt — etupäässä tv, tabletit ja vastaavat — näyttelevät siinä merkittävää osaa. Ajattelemme ostavamme itsellemme aikaa näillä laitteilla, mutta ovatko ne todella sopivia ’lastenvahteja’, vai pitäisikö meidän pikemminkin hidastaa tahtia, lukea kirjoja ja opettaa onnellisuutta, jonka usein löydämme pysähtymällä ja ottamalla etäisyyttä jatkuvaan audiovisuaalisten aistiemme stimulointiin? Tavallaan lennämme sokkona näiden asioiden suhteen. Asiat etenevät monella tapaa aivan liian nopeaan tahtiin…”

Kuten aiemmin uutisoimme, Sonata Arctica yhdistää voimansa Stratoviuksen ja Inductionin kanssa ja starttaa tänä viikonloppuna Nordic Power Metal Titans 2023 -euroopankiertueen Ruotsin Uumajasta.

Lisää luettavaa