Sonic Youth -kitaristi muistelee Kurt Cobainin itsemurhan jälkeisiä synkkiä päiviä

22.10.2023 21:47

Sonic Youth -kitaristi Thurston Moore on jakanut muistojaan Nirvana-keulakuva Kurt Cobainin itsemurhan jälkeisiltä päiviltä.

The Guardianin julkaisemassa kitaristin pian ilmestyvältä Sonic Life -elämäkerrasta napatussa otteessa Moore muistelee kuulleensa suru-uutisen aamulla 8. huhtikuuta 1994.

”Se ei ollut näyttänyt hyvältä edeltävinä kuukausina: yliannostus Roomassa, Kurtin katoamisilmoitukset Seattlen seudulla, hänen ystäviensä ja perheensä järjestämä interventio”, Moore kirjoittaa. ”Kurtin kerrottiin riistäneen henkensä kolme päivää ennen kuin hänen Lake Washingtonin -taloonsa turvavaloja asentamaan tullut työntekijä löysi hänet.”

”Kim [Gordon, Mooren tuolloinen vaimo ja yhtyetoveri] oli Daisy von Furthin kanssa perustamansa X-girl-vaatemerkin kuvauksissa Daisyn asunnolla keskikaupungilla”, Moore jatkaa. ”Hän oli melkein seitsemännellä kuulla raskaana ja onnellinen. Se oli tuskallista, mutta soitin Daisyn asunnolle ja kerroin uutiset – linjan päässä tuli hiljaista.”

”Kim ei kyennyt puhumaan. Aistin hänen itkevän hiljaisuuden keskellä. Hän rakasti sitä poikaa, aivan kuten me kaikki muutkin.”

Lisää luettavaa