Sons Of Apollo lopetti kiertueen kesken koronavirustilanteen vuoksi – Mike Portnoy reagoi päätöksestä syntyneeseen kritiikkiin

Ei ole järkeä olla kiertueella, jos joka päivä joutuu jännittämään, toteutuuko illan keikka vai ei, sanoo Portnoy.
6.3.2020 10:35

Maailmalla riehuva koronavirus on saanut myös rockyhtyeet varpailleen ja monia kiertueita onkin jo peruttu, siirretty myöhemmäksi tai jätetty kesken. Muun muassa progemetallin superkokoonpano Sons Of Apollo lopetti jo käynnissä olleen Euroopan-kiertueensa kesken ja päätti siirtää jäljellä olevat esiintymisensä hamaan tulevaisuuteen.

Kaikki fanit eivät päätöstä sulattaneet ja yhtye on saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Joidenkin mielestä tällainen toiminta on ylireagointia ja että viruksen aiheuttama hysteria on lähtenyt käsistä. Yhtyeen rumpali Mike Portnoy (ex-Dream Theater) päättikin kommentoida asiaa ja avata tarkemmin, miksi bändit päätyvät tällaiseen ratkaisuun.

Ehkä hysteria ja vainoharhaisuus ovat kenties ylireagointia (en ole tutkija, joten en tietenkään osaa sanoa mitään varmaa). Siitä huolimatta viruksen aiheuttama pelko on todellista – mikään bändi ei voi olla kiertueella ja odottaa joka päivä, toteutuuko illan keikka vai ei. Palkat juoksevat, bussien vuokrat juoksevat, hotellit maksavat – ja yhden keikan tulojen menettäminen on katastrofaalista”, Portnoy perustelee.

”Se, että vetäydymme kiertueelta, lykkäämme keikkoja ja tulemme kotiin, aiheuttaa jo massiivisen takaiskun rahallisesti. Mutta jos olisimme pysyneet kiertueella ja jonglööranneet päivittäin aikataulujen kanssa, tappiot olisivat helposti nousseet kuusinumeroiseen summaan. Ja nyt puhutaan pelkästään talouspuolesta. Ei ole mitään järkeä ottaa riskiä tartunnan suhteen tai joutua suljetuksi ulos kotimaastamme, koska olemme matkustaneet tietyissä maissa.”

”Oli viruksen leviäminen ja sen todellinen uhka sitten ylireagointia tai ei, mutta se, että sitä pelätään on totisinta totta. Meillä ei ollut taloudellisesti ja terveydellisistä syistä muuta vaihtoehtoa kuin reagoida näin. Ja se on se viisain tapa.”

Lisää luettavaa