Soundgarden-muusikot kommentoivat Vicky Cornellin tuoreita syytöksiä: ”Olemme varmoja, että totuus tulee julki”

Nuoret ja innokkaat Soundgardenin sällit vuoden 1991 tienoilla.
Kristin Callahan / Everett Collection / All Over Press

Edesmenneen Chris Cornellin lesken Vickyn sekä Soudgardenin muusikoiden välinen riita jatkuu jatkumistaan. Hiljattain uutisotiin, miten Vicky Cornell on nostanut kanteen Soundgardenin Kim Thayiliä, Ben Shepherdia ja Matt Cameronia vastaan syyttäen näitä rahasuhmuroinnista.

Kun Chris Cornell kuoli, hänen osuutensa Soundgardenin tuotannon oikeuksista siirtyi Vickyn haltuun. Lesken mukaan muu yhtye haluaisi ostaa hänet ulos koko kuviosta ”rikollisen pienellä” tarjouksella. Vickyn mukaan yhtye olisi tarjonnut hänen osuudestaan vain 300 000 dollaria, kun samaan aikaan joku ulkopuolinen taho olisi kiinnostunut ostamaan oikeudet yhtyeen materiaaliin 16 miljoonalla dollarilla. Oikeudelta pyydetään nyt arviota kunkin oikeuksien haltijan osuuden todellisesta arvosta.

Thayil, Cameron ja Sepherd ovat vastanneet Vicky Cornellin syytäksiin nyt tiedotteella. Asiasta kertoo muun muassa Blabbermouth. Muusikoiden mukaan heidän esittämänsä ostotarjous on ”kuvattu pahasti väärin”.

”Olemme varmoja, että asian todellinen laita tulee esiin tuomioistuimessa”, tiedotteessa sanotaan.

Muusikt mainitsevat myös, että Soundgardenin sosiaalisen median tilit on ”kaapattu” ja että niiden julkaisut ”hämmentävät ja johtavat harhaan yhtyeen faneja”.

”Olemme ylpeitä Soundgardenin musiikillisesta perinnöstä ja urasta. Odotamme innolla viimeisen Soundgarden-albumin valmistumista”, yhtye kirjoittaa.

Tämä on tietysti vain viimeinen luku Vicky Cornellin ja yhtyeen välisissä oikeusriidoissa. Todella surullinen kuvio jälleen kerran tällainen vääntö.