Soundin uusi juttusarja nostaa keikkakuvaajat esiin – kuratoijana Tomi Palsa

Uusi palsta nostaa esiin Suomen keikkakuvaajien parhaimmistoa.
26.9.2019 19:11

Soundi-lehdessä starttaa Palsa esittää -palsta, joka nostaa valokeilaan joka kuukausi yhden kameransa kanssa keikkalavoja kiertävän kuvaajan. Palstaa kuratoi pitkän linjan keikkakuvaaja Tomi Palsa, joka kutsuu joka kuukausi kuvaajavieraan esittelemään uusia ruutujaan Soundin sivuille. Kuvaajavieraan lisäksi palstalla nähdään myös tuoreita kuvia Palsalta itseltään.

Palstan ensimmäisenä valokuvaajavieraana Soundissa 8/2019 on Otso Kähönen, jonka kuvia voit nähdä ja haastattelun lukea täältä.

– Mulla oli Rumbassa pitkään oma keikkakuvapalsta ja ainakin se kannusti mua käymään vielä entistä ahkerammin keikoilla, koska halusin pitää palstan kiinnostavana. Kun Rumba tuli tiensä päähän, ensimmäinen ajatukseni oli se, että Soundiin on saatava joku vastaava juttuformaatti ja siitä se ajatus sitten lähti, pohjustaa Tomi Palsa.

– Tällä kertaa astun itse hieman syrjään ja suuntaan valokeilan vieraileviin kuvaajiin. Suomessa on paljon ahkeria ja innostuneita keikkakuvaajia, mutta todella vähän paikkoja, missä he saisivat kuviaan kunnolla esille.

Palsa esittää -logon teki Riikka Vaahtera.

– Lehtiä, jotka tällaisia kuvia voisivat ylipäänsä julkaista, on todella vähän. Onneksi Soundi mahdollisti tällaisen pienimuotoisen keikkakuvaajien esiinmarssin sivuilleen. Uskon ja toivon, että palstalle valikoituvat vierailijat osaavat arvostaa sitä, että he pääsivät mukaan tällaiseen juttuun ja saavat sitä myötä kuviaan ihan oikeaan painotuotteeseen kaikkien ihmisten nähtäväksi.

Lisää luettavaa