Spotify selätti piratismin? Tuore raportti väittää muuta: musiikin laiton lataaminen onkin suositumpaa kuin ikinä

Tämä tieto tulee eittämättä pienenä yllätyksenä. NME uutisoi Global Piracy Report -tuloksista, joiden mukaan Spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut eivät olekaan vähentäneet piratismia. Tutkimuksen mukaan musiikkia ladataan laittomasti enemmän kuin koskaan.

MUSO-palvelun keräämän datan pohjalta tehtyn raportin mukaan musiikkipiratismi kasvoi vuonna 2017 14,7 prosenttia edellisvuoteen nähden. Kaikkiaan erilaisilla piraattisivuilla vierailtiin maailmanlaajuisesti 73,9 miljardia kertaa.

Raportin mukaan musiikkipiratismi on toiseksi suosituin piratismin muoto tv-piratistmin jälkeen. Elokuvia ladataan laittomasti vähemmän kuin musiikkia.

Yleisintä musiikkipiratismi on Yhdysvalloissa. Seuraavana listalla ovat Venäjä, Intia, Brasilia ja Turkki. Ilmeisesti Euroopassa ollaan keskimääräistä lainkuuliaisempia.

”Monet uskovat, että Netflixin ja Spotifyn kaltaisten on-demand-palvelujen yleistyminen merkitsee piratismin loppua, mutta se teoria ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Keräämämme data antaa ymmärtää, että piratismi on suositumpaa kuin koskaan”, MUSOn toimitusjohtaja Andy Chatterly sanoo NME:n mukaan.