Steve ja Virgil Howen yhteislevy julkaistaan loppuvuodesta – Albumi saatiin valmiiksi juuri ennen Yes-kitaristin pojan kuolemaa

"Toivomme levyn olevan sopiva kunnianosoitus hänen elämälleen ja perinnölleen."
11.10.2017 11:17

Yes-kitaristi Steve Howen poika Virgil Howe, 41, menehtyi yllättäen 11. syyskuuta kuluvana vuonna, minkä johdosta Yes keskeytti käynnissä olleen Yestival-kiertueensa. Ennen kiertuetta isä ja poika olivat saaneet valmiiksi seuraavan yhteislevynsä äänitykset ja Steve Howe tiedottaa levy-yhtiönsä InsideOut Musicin välityksellä, että levy tullaan julkaisemaan suunnitelmien mukaan.

”Aloimme työstää levyä viime vuonna valitsemalla yhdeksän kappaletta Virgilin pianopohjaisista demoista, joita hän silloin tällöin lähetti minulle. Lisäsin niihin kitaroita ja lähetän takaisin Virgilille, joka yllätti minut lisäämällä sellaisia soitto-osuuksia, joita en ollut koskaan kuullutkaan. Kappaleet kasvoivat suoraviivaisista ’duetoista’ isommiksi ja paremmiksi, pelkistä muodoista tuli kokonaisia kuvia”, Howe kirjoittaa.

Nexus näyttää täysin uuden puolen Virgilin kyvyistä niin säveltäjänä kuin kosketinsoittajana. Hän oli monitaitoinen muusikko, joka antoi aina parhaansa oli hän sitten koskettimien ja tietokoneen äärellä, rumpusettinsä keskellä, dj:nä keikalla tai puhumassa radiossa. Toivomme levyn olevan sopiva kunnianosoitus hänen elämälleen ja perinnölleen.”

Nexus julkaistaan 17. marraskuuta cd:nä, vinyylinä ja digitaalisena. Levyn kansitaiteesta vastaa Virgilin 5-vuotias tytär Zuni.

Lisää luettavaa