Elämää Rock and Roll Hall of Fame -vihkimisen jälkeen: Yes-muusikot lähtevät tien päälle kahdella keskenään kilpailevalla kokoonpanolla

Jos päivän edellisessä ”tähtiartistit tappelevat” -artikkelissa kerrottiin Heartista, jonka johtohahmot ajautuivat katkeraan riitaan niinkin hiljattain kuin viime vuonna, nyt puheenaiheena ovat paljon vanhemmat haavat. Eivätkä nämä osoita parantumisen merkkeja.

Progejättiläinen Yes vihittiin perjantaina Rock and Roll Hall of Fameen, ja nyt yhtyeen muusikot ovat julkistaneet parikin kiertuetta kesälle. Katkerahkona sivupiirteenä tosin pistää silmään, etteivät Yes-miehet ole edelleenkään mahtuneet samaan bändiin, vaan jäsenistö on jakaantunut kahteen leiriin. Asiasta uutisoi Consequence of Sound.

Kitaristi Steve Howe ja rumpali Alan White kiertävät oman Yestival-projektinsa myötä Yhdysvaltoja elo–syyskuussa. Perustajajäsen ja laulaja Jon Anderson, kitaristi Trevor Rabin ja kosketinsoittaja Rick Wakeman puolestaan lähtevät elokuun lopussa omalle, 24 keikkaa käsittävälle Pohjois-Amerikan-kiertueelleen. Kokoonpanon nimi on iskevästi ”Yes featuring Jon Anderson, Trevor Rabin and Rick Wakeman”.

No, kenties tilannetta pitää katsoa siitä näkökulmasta, että Yesin fanikunnalla riittää enemmän ihmeteltävää. Lisätään tähän loppuun kevennykseksi vielä Rick Wakemanin reipashenkinen kiitospuhe taannoisesta Hall of Fame -gaalasta (alkaa seitsemän minuutin kohdalla):