Steven Adler on yhä harmissaan, kun pääsi GNR:n reunion-kiertueella vain parille keikalle – ja silloinkin jutteli Axl Rosen kanssa ”ehkä kymmenen sekunnin ajan”

Steven Adleria käy pikkuisen sääliksi. Appetite for Destruction -aikojen Guns N’ Roses -rumpali on kamppaillut päihdeongelmia vastaan läpi aikuisikänsä ja kysellyt tämän tästä median välityksellä, eikö vanha bändi voisi sopia riitojaan ja palata vielä kertaalleen lavalle. Rahalle olisi varmasti ollut käyttöä, ja kaipa rumpalia harmittaa, miten muut GNR-muusikot ovat menestyneet omilla teillään varsin hyvin ja hän on tekee yhtyeensä kanssa aina vain pieniä klubikeikkoja.

Nyt se kauan kaivattu reunion sitten tuli, mutta Adlerille ei karavaanista löytynyt tilaa. Guns N’ Rosesin rumpalina jatkaa vuodesta 2006 bändissä ollut Frank Ferrer. Sen verran bändi halusi vanhaa perkussionistiaan jeesata, että Adler kutsuttiin viime vuonna vierailemaan muutamalle keikalle kahden kappaleen ajaksi.

Adler muisteli pettymystään ja osallistumistaan hiljattain Sirius XM -kanavan radiohaastattelussa. Blabbermouth julkaisi haastattelun annin tekstimuodossa.

”Kaikki tietävät, että olen rukoillut reunionia jo 25 vuoden ajan. Meidän juttumme oli jotain maagista, olen sekä siitä että bändin muista jätkistä tavattoman ylpeä. Viime vuonna olikin vaikeaa, kun seisoin lavan reunalla ja katsoin, miten Frank – joka on hieno tyyppi ja loistava rumpali – soittaa minun biisejäni”, Adler kertoo haastattelussa.

”Ja minä mietin siinä, että hei, mikset antaisi minun soittaa? Olen tässä! Anna kun minä hoidan tämän. Se oli rankka kokemus.”

Adler kiittelee useaan otteeseen, kuinka hienoa oli, että hän sai mahdollisuuden olla edes tuossa muodossa mukana kiertueella ja palkittiin osallistumisestaan vielä jonkinmoisella rahasummallakin. Katkeruus kuitenkin ryöpsähtää pintaan tämän tästä.

”Olin toivonut, että homma olisi ollut samanlaista kuin 25 vuotta sitten. Mutta kun Izzy ei ollut paikalla ja minä soitin vain muutaman biisin, se tuntui hyvin surulliselta”, Adler sanoo.

”He pyysivät minua myös Japaniin, Australiaan tai Thaimaaseen, mutta en minä ala lentää kymmeniätuhansia maileja parin biisin vuoksi. Se olisi jo liikaa.”

Kuuluisan tarinan mukaan Axl Rose kirjaimellisesti potki Adlerin pois Guns N’ Rosesista vuonna 1990, kun rumpali ei kyennyt pysymään erossa päihteistä. Nyt jälleennäkeminen oli Adlerin mukaan melko lämmin – joskin sangen lyhyt.

”Puhuin Axlin kanssa kirjaimellisesti ehkä kaikkiaan kymmenen sekunnin ajan. Kun ensi kerran soitin bändin kanssa Cincinnatissa, teimme fistbumpin ja sain pienen hymyn. Se riitti minulle”, Adler kertoo.

”Sitten Dodger Stadiumilla Los Angelesissa halasin häntä lyhyesti, puristin hänen kättään ja kiitin, kun hän antoi minulle mahdollisuuden olla siellä. Sitten hän käveli pois, ja minä jatkoin elämääni.”