Steven Tyler kommentoi pahaenteisiä huhuja terveydentilastaan: ”Pisteet spekulaatioista, mutta en ole saanut sydänkohtausta”

Aerosmith perui Etelä-Amerikan-kiertueensa neljä viimeistä keikkaa Tylerin terveydentilan vuoksi.

Viime viikko oli monellakin tapaa dramaattinen ajanjakso, kun rokkareille sattui ja tapahtui eri puolilla maailmaa. Marilyn Manson kiidätettiin suoraan lavalta sairaalaan New Yorkissa, ja Aerosmith puolestaan perui Etelä-Amerikan-kiertueensa viimeiset keikat epämääräisten terveysongelmien vuoksi.

Huhumylly alkoi nopeasti jauhaa arvailuja laulaja Steven Tylerin voinnista. Boston Globen julkaisemien tietojen mukaan Tyler olisi saanut sydäninfarktin tai jonkun muun vakavan sairauskohtauksen Brasilian Sao Paulossa 25. syyskuuta.

Nyt Tyler vakuuttaa Twitterin välityksellä, ettei huhuissa ole perään. 69-vuotias rock-kukko kertoo joutuneensa lähtemään kotiin Yhdysvaltoihin, koska hänelle täytyi tehdä jokin toimenpide, jonka vain miehen oma lääkäri kykenee tekemään.

”Pisteetä luovista spekulaatioista, mutta en ole saanut sairauskohtausta”, Tyler kirjoittaa.

”Sydämeni särkyi, kun kiertue täytyi lopettaa ennen aikojaan. Bändi ei ole koskaan soittanut näin hyvin. Katsokaa vaikka sataatuhatta katsojaa Rock in Riossa.”

Aerosmithin eläköitymisesta on kantautunut huhuja tasaisin väliajoin, kun osa bändin jäsenistä on kertonut jäähyväiskiertueen olevan edessä ja osa on myöhemmin kumonnut moiset uumoilut.

Steven Tylerin lisäksi ainakin basisti Tom Hamilton ja Joe Perry ovat kamppailleet omien ongelmiensa kanssa: Hamiltonilla dignosoitiin kurkunpään syöpä vuonna 2006, ja viime vuonna Perryn sydän petti kesken Hollywood Vampiresin keikan New Yorkissa.