Steven Wilson otti haasteen vastaan ja teki joululaulun tekoälyn avustuksella – ”En vieläkään oikein tiedä, miten suhtautua…”

Tekoäly kirjoitti sanat Wilsonin tyyliin ja Wilson itse sävelsi tekstin ympärille musiikin.
15.12.2023 11:43

Porcupine Tree -yhtyeestä ja soolouraltaan tunnettu progemaestro Steven Wilson on julkaissut uuden kappaleen December Skies sekä sen kylkeen tehdyn videon. Kyseessä on monella tapaa erikoinen julkaisu Wilsonilta.

”Viikko sitten ystäväni haastoi minut ja kysyi, miksen ole koskaan tehnyt joululaulua. Protestoin, ettei se ole minun juttuni enkä usko, etten kykenisin kirjoittamaan tarpeeksi jouluisia lyriikoita. Hän sanoi, ettei se ole ongelma, pyydetään vaan ChatGPT:tä kirjoittamaan sanat puolestasi! Ja niin me pistimme tekoälyn luomaan sanat joululauluun Steven Wilsonin tapaan”, Wilson kirjoittaa videon saatteeksi.

”Olin todella tyrmistynyt siitä, miten nopeaa ja helppoa se oli (pyysimme ettei sanaa ’joulu’ mainita ja että sävy olisi yksinäisempi ja niin edelleen), mutta en vieläkään oikein tiedä, miten suhtautua koko keinoälyyn. Ensireaktio on pitää sitä uhkana kaltaiselleni muusikolle, mutta se ei selvästikään ole katoamassa minnekään, joten tämä on yritykseni valjastaa se työkaluksi ja osaksi luovaa prosessia. Ja tietysti pitää hauskaa tekemällä jotain, mitä en tavallisesti olisi koskaan harkinnut tekeväni.”

”Lopputuloksena on siis nopeasti äänitetty December Skies, joka on kirjoitettu yhteistyössä oman itseni tekoälyversion kanssa. Mitähän ihmiset mahtavat ajatella tästä? Mitähän minä itse mahdan tästä ajatella?”

Lisää luettavaa