Stewart Copeland paljasti hieman yllättävän inspiraation metallimaailmasta – The Police -rumpali kertoo myös, miksei voinut ottaa Led Zeppeliniä tosissaan

Copeland kertoo ihailleensa Joey Jordisonin jalkatyöskentelyä.
2.1.2018 11:39

The Police -yhtyeen rumpali Stewart Copeland antoi hiljattain lausuntoja Ultimate-Guitar–sivustolle ja keskusteli omasta soittamisestaan sekä esikuvistaan ja inspiraatioistaan. Copeland paljasti muun muassa saaneensa inspiraatiota myös hieman yllättävästäkin suunnasta, nimittäin Slipknotista – vaikka hän muuten pitääkin hevimetallia ”huumorimusiikkina”.

– Olin opetellut soittamaan yhdellä bassorummulla ja olin siinä hyvä. Vuosia myöhemmin näin Joey Jordisonin Slipknotissa kanssa ja mitä kaikkea hän pystyi tekemään jaloillaan. Tavoittelin samaa ensin käsilläni ja lopulta hankin tuplapedaalit, Copeland toteaa.

– Sellainen vihaisten nuorten miesten musiikki saa minut vain hymyilemään, mutta sieltä löytyy hienoja rumpujuttuja.

Suurimmiksi esikuvikseen Copeland mainitsee Ginger Bakerin sekä Mitch Mitchellin ja ylipäänsä Jimi Hendrix Experiencen. Kahdesta muusta suurnimestä, Keith Moonista ja John Bonhamista The Police -kannuttaja ei sen sijaan juurikaan innostunut. Bonhamin tapauksessa syy oli tosin Robert Plantissa.

– Aloin ymmärtää Bonhamin päälle vasta vuosia myöhemmin. En kiinnittänyt häneen aluksi huomiota, koska laulu oli luotaantyöntävää. En voinut ottaa Led Zeppeliniä tosissaan sen laulamisen vuoksi, enkä koskaan päässyt niin pitkälle, että olisin tutustunut rumpuihin. Myöhemmin vasta tajusin, millainen hirviö Bonham oli, Copeland sanoo.

Lisää luettavaa