Stratovariuksen perintö jatkuu, osapuolet kommentoivat

23.10.2008 10:28

Pitkään "ilmassa ollut" asia on nyt saanut varmistuksen: Stratovarius jatkaa Stratovarius-nimellä huolimatta siitä, että kitaristi Timo Tolkki on jättänyt yhtyeen.

Pitkään "ilmassa ollut" asia on nyt saanut varmistuksen: Stratovarius jatkaa Stratovarius-nimellä huolimatta siitä, että kitaristi Timo Tolkki on jättänyt yhtyeen.

– Olemme päättäneet pitkän harkinnan jälkeen lähteä viemään Stratovariuksen perintöä kohti tulevaa, Tolkin annettua meille siunauksensa jatkaa ilman häntä, kosketinsoittaja Jens Johansson sanoo.

– Vielä loppukesän treeneissä nimiasia oli täysin auki. Sitten uutta materiaalia syntyi ja musiikki kuulosti ihan Stratovariukselta – sen jälkeen oli helppo tehdä yksimielinen päätös bändin nimestä. Ja pakko sanoa, että olemme hyvin tyytyväisiä tähän nykytilanteeseen, laulaja Timo Kotipelto lisää.

Kuten Soundissa paljastettiin jo loppukesällä niin Timo Tolkin paikan ottaa 25-vuotias kitaristi Matias Kupiainen.

– Matiaksesta löysimme oikeanlaisen miehen joukkoomme. Hän istuu palettiin täydellisesti, rumpali Jörg Michael kertoo.

Stratovarius julkaisee uuden studioalbumin ensi vuonna. Tarkempi ajankohta on vielä hämärän peitossa.

– Aikomuksena on saada albumin materiaali purkkiin tämän vuoden aikana. Sitten etsimme tuotokselle julkaisijan ja katsomme heidän kanssaan, milloin levy olisi parasta julkaista. Olisi todella hienoa saada pitkäsoitto kauppoihin jo loppukeväällä, mutta saattaahan julkaisu venyä syksyyn 2009 asti, Kotipelto miettii.

Uusi Stratovarius on vahvistanut myös kaksi esiintymistä, jotka tapahtuvat seuraavasti:

Wacken Rocks, Aurich / Kreuth, Saksa 22.05.
Wacken Rocks, Aurich / Kreuth, Saksa, 23.05.

Katso uudet Stratovarius-kuvat täällä.

Timo Tolkki on puolestaan ilmoittanut, ettei hyväksy Kotipellon, Johanssonin, Michaelin, Kupiaisen ja basisti Lauri Porran päätöstä jatkaa yhtyettä Stratovariuksen nimellä. Tolkin kommentti on luettavissa miehen MySpace-sivulta. Kitaristi muun muassa kiistää antaneensa "siunausta" Stratovariuksen jatkamiselle. Tolkin mielestä Stratovariuksen ilmoitus on myös ajoitettu "sopivasti" samaan ajankohtaan Revolution Renaissance -yhtyeen nettisivujen aukeamisen kanssa. Tolkin uuden orkesterin Revolution Renaissancen sivuilla on muun muassa kuunneltavana versio Stratovarius-biisistä Hunting High And Low.
 
www.stratovarius.com

Lisää luettavaa