Stratovarius-basisti Lauri Porra manaa eläviä kuolleita mykkäelokuvafestivaaleilla

Loud Silents yhdistää mykkäelokuvaklassikot energiseen nykymusiikkiin
2.3.2016 15:05

Tampereella järjestetään 22.-24. huhtikuuta järjestyksessään neljäs Loud Silents -elokuvafestivaali, joka yhdistää live-keikat mykkäelokuviin. Tämän vuoden teemana on saksalainen elokuva ja kauhu, ja ohjelmistoon kuuluvat muun muassa sellaiset mykkäelokuvaklassikot kuin scifi-pätkä Metropolis (1927), surrealistinen Tohtori Caligarin kabinetti (1920) ja Nosferatu (1922).

Nosferatu on ensimmäisiä Bram Stokerin Dracula-kirjaan perustuvia filmatisointeja, jonka pääroolissa kreivi Orlokina luimistelee Max Schreck. Elokuvaa säestävät Stratovarius-basisti Lauri Porra yhdessä palkitun harmonikkataiteilija Veli Kujalan kanssa. Kaksi kansainvälistä virtuoosia säestävät kauhutarinaa huolesta ja hysteriasta, kun pikkukylään muuttaa kaukaisen Transilvanian vampyyrikreivi.

Muita elokuvia säestävät muun muassa I Was A Teenage Satan Worshipper Pasi-Petteri Viitanen (Tohtori Caligarin kabinetti) sekä Kridlokkinakin tunnettu rap-artisti Khid (Metropolis). Esityspaikkoina toimivat Tampereen ylioppilasteatteri ja Pyynikkisali, ja liput esityksiin tulevat myyntiin maaliskuussa. Lisää tietoa löydät festivaalin Facebook-tapahtumasta.

 

Lisää luettavaa