Suomalaisfestarille nostetaan hattua ulkomailla – brittimedia listasi Euroopan seitsemän parasta festivaalia

Brittiläinen The Independent -lehti on laatinut lukijoilleen listan seitsemästä parhaasta eurooppalaisesta festivaalista, joihin kotimaansa festaritarjontaan pettyneiden musiikin ystävien kannattaa ehdottomasti suunnata.

Listalla on totta kai muutamat suurimmat vakionimet kuten vuodesta 1971 järjestetty Tanskan Roskilde ja Barcelonan Primavera Sound. Ilahduttavasti The Independent nostaa hattua myös Helsingin Flow-festivaaleille – vaikka tapahtumapaikka tosin lehden mukaan onkin ”Helskinki”, mutta kyseessä lienee vain perinteinen painovirhepaholainen.

”Tämä johtava boutique-taiteen festivaali järjestetään Suomen ainutlaatuisessa pääkaupungissa ja tuntuu todella erilaiselta siihen verrattuna, mihin amerikkalainen ja brittiläinen festivaaliyleisö on tottunut”, The Independent kirjoittaa. Eikä suotta.

Flow-festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 11.-13. elokuuta ja sen tänäkin vuonna vaikuttavaan artistikattaukseen kuuluvat muun muassa The xx, Lana Del Rey, Moderat, Young Thug, Vince Staples, Ryan Adams, Danny Brown, Frank Ocean, Aphex Twin, London Grammar, Car Seat Headrest, Alma ja Angel Olsen.