”Suomalaisten musiikillinen luomisvoima on erinomaisessa terässä” – Teosto-palkintoehdokkaat julki

Seitsemän ehdokasta havittelevat yhtä Pohjoismaiden suurinta taidepalkintoa.
7.2.2019 10:35

Teoston esiraati on valinnut ja julkistanut seitsemän teosta, jotka ovat ehdolla Teosto-palkinnon saajiksi. Raadin puheenjohtajana toimiva, Soundistakin tuttu musiikkitoimittaja ja muusikko Arttu Tolonen sanoo valinnan olleen tänäkin vuonna vaikeaa, mutta kokemuksena hyvin avartava.

”Suomalaisten musiikillinen luomisvoima on erinomaisessa terässä, genreistä riippumatta, ja jokaisella vuodella tuntuu olevan oma persoonallisuutensa. Tänä vuonna taidemusiikki ja omintakeiset tulkinnat siitä, mitä on pop, tuntuivat erityisen vahvoilta alueilta.”, Tolonen toteaa.

Ehdolle valitut teokset ovat tänä vuonna Color Dolorin albumi Love, Soljun albumi Ođđa Áigodat, Sebastian Hillin sävellys Snap Music, Litku Klemetin levy Taika tapahtuu, Tuomas Palosen levy Tuomas Palonen, Alex Freemanin kuoroteos Under the Arching Heavens: A Requiem sekä Laineen Kasperin albumi Vihapuheita ja rakkauslauluja.

Tänä vuonna 16. kerran jaettava Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, joka jaetaan 1-4 teokselle tai teoskokonaisuudelle. Palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Jos palkinnon saa vain yksi teos tai teoskokonaisuus, palkinto on 25 000 euroa. Teokset voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia, ja niiden pitää olla edellisen palkintokauden jälkeistä tuotantoa. Voittaja julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 25. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa.

Edellisen Teosto-palkinnon pokkasivat Astrid Swan ja Joona Toivanen Trio. Vuonna 2017 palkittiin puolestaan Mikko Joensuu Amen-levyistään.

Lisää luettavaa