Suomalaisuuden soundtrack valkokankaalle – Eppu Normaalin juhlavuosi huipentuu elokuvaan

18.5.2016 13:22

Eppu Normaali on yhtye, joka ei esittelyjä kaipaa.

Ylöjärven hurjat viettävät tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Juhlallisuuksiin kuuluvat muun muassa konsertti Tampereen Ratinan stadionilla yhdessä Tampere Filharmonian kanssa, valokuvanäyttely ja kirja.

Juhlavuosi huipentuu EPUT-elokuvaan, jonka tuottaa Aito Media ja levittää SF Studios.

– Eppujen tarina, jos mikä ansaitsee tulla kerrotuksi. On ollut hienoa huomata, kuinka Eput ovat tarinoitaan minulle jakaneet. Olen saanut myös ainutlaatuisen pääsyn tilanteisiin, minne he eivät ole aikaisemmin kameroita laskeneet, kuten keikkabussiin, veljesten väliseen biisintekoon ja sinfoniaorkesterin kanssa soitettaviin reeneihin, elokuvan ohjaaja Saku Pollari kertoo.

– Eppu Normaalin musiikki on suomalaisuuden soundtrack. Haluamme kertoa tarinan kappaleiden takaa. Tätä seuratakseen ei tarvitse olla musiikin suurkuluttaja vaan kiinnostunut ihmisyydestä, elokuvan tuottaja Ilkka Hynninen puolestaan toteaa.

– On etuoikeus olla sellaisessa asemassa kaikkien näiden vuosien jälkeen, että meistä toteutetaan elokuva. On kiinnostavaa nähdä ulkopuolisen silmin, että mistä tässä hommassa on oikein kyse. On myös hyvä, että joskus tulee ikuistettua jo melkein unohtuneet tapahtumat ja tarinat. Onneksi ihan kaikkea ei muista, muutoin ei uskaltaisi tulla ensi-iltaan, laulaja Martti Syrjä kommentoi.

Lisää luettavaa