Suomen kieli ei ole este – Karinan musiikki viehättää myös ulkomailla

Karina.
Reetta Saarikoski

Ei se laulukieli, vaan kuinka kiehtovasti laulunsa esittää. Karina pääsee lämmittelemään Beirut-yhtyettä Eurooppaan.

Suomalaisia bändejä kiertää ulkomailla harva se päivä, mutta harvemmin sellaisia, joiden laulukieli on suomi. Eläkeläiset toki, mutta ei kovin montaa muuta. Siksi onkin erityisen ilahduttavaa, että helsinkiläinen popduo Karina on saanut mukavasti ulkomaalaistenkin päitä kääntymään.

Vuosi sitten julkaistu debyyttialbumi päätyi Nordic Music Prize -ehdokkaaksi, jonka seurauksena Karin Mäkirannan ja Helmi Tikkasen muodostama duo esiintyi Oslossa by:Larm-festivaalilla (raporttia löytyy täältä). Seuraava merkkipaalu koittaa heinäkuun 11. päivä kun Karina pääsee lämmittelemään yhdysvaltalaista indiesuuruutta Beirutia berliiniläisellä Citadel Music Festivalilla. Beirutin keulahahmo Zach Condon oli esittänyt henkilökohtaisesti Karinalle lämmittelykutsun nähtyään duon esiintymässä. Berliinin lisäksi Karina pääsee lämmitelemään Beirutia myös Luxemburgissa ja Hampurissa.

Ensimmäiset omat brittikeikat Karinalle koittaa jo tällä viikolla, kun yhtye lämmittelee folk-artisti Hattie Whiteheadia loppuunmyydyllä Servant Jazz Quarters -klubilla Lontoossa, ja esiintyy sen päälle vielä yksityistilaisuudessa samassa kaupungissa.

Suomessa Karina soittaa kesän aikana muutaman festarikeikan, kaiken huippuna kuorolla vahvistettu erikoiskonsertti Helsingin Juhlaviikoilla Vesalan lämmittelijänä.

Parhaillaan Karina on tekemässä toista albumiaan.

Karinan tulevat keikat:

To 20.6. Servant Jazz Quarters, Lontoo / UK (+ Hattie Whitehead)
Pe 21.6. Yksityistilaisuus, Lontoo / UK
Pe 28.6. Rockhal Club, Luxemburg / LU (+ Beirut)
Ti 9.7. Stadtpark Open Air, Hampuri / DE (+ Beirut)
To 11.7. Citadel Music Festival, Berliini / DE (+ Beirut)
La 13.7. Bättre Folk Festival, Hailuoto / FI
La 20.7. Naamat, Muurame / FI
La 27.7. Ilmiö, Turku / FI
Ke 7.8. Basso x Grotesk, Helsinki / FI
Ke 28.8. Huvila-teltta, Helsinki / FI (+ Vesala)