Suomen tunnetuimman rockvalokuvaajan näyttely Jussi 69:n baariin – pysyvästi

"Villen kuvat ovat ajattomia ja uniikkeja taideteoksia."
8.12.2015 14:22

Suomen 2000-luvun tunnetuimman rockvalokuvaajan Ville Juurikkalan It’s Only Rock’n Roll -valokuvanäyttely saa pysyvän kodin The 69 Eyes -rumpali Jussi 69:n yhtiökumppaneineen omistamasta helsinkiläisestä The Riff -ravintolasta tiistaista 8.12. alkaen. Aikaisemmin tänä vuonna niin ikään Helsingissä sijaitsevassa Tiketti Galleriassa julkistettu kokoelma sisältää Juurikkalan persoonallisella tyylillään toteuttamia kuvia niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin rock-hahmoista aina Guns N’ Roses -ikoni Slashista HIM-yhtyeen Ville Valoon (pääkuvassa) ja Nightwish-jäseniin. Osa It’s Only Rock’n Roll -näyttelyn teoksista päätyy The Riffin lisäksi Vantaan Taidemuseoon, jossa aukeaa Sinä & Minä -niminen muotokuvanäyttely helmikuussa 2016.

Vaikka Juurikkala itse palaa ensi vuoden alussa takaisin Los Angelesiin, tuntuu tekijän kappaleiden jääminen juuri Jussi 69:n luotsaamaan The Riffiin miehestä luontevalta:

Jussi on mun parhaita ystäviäni ja hänellä oli sopivasti tilaa näille isoille vedoksille. Sitä paitsi, koko varsinainen rockvalokuvaajan urani on alkanut yhteistyöstä Jussin kanssa, joten mikäs tämän luontevampi paikka tekijän kappaleiden säilytyspaikaksi, Juurikkala luonnehtii.

Jussi 69:lle pysyvä Juurikkala-näyttely on kunnia-asia:

Ville on kuvannut mua ympäri maailmaa Tokiosta Moskovaan ja Sao Paolosta Hollywoodiin jo vuosia. Ennen kaikkea Ville on rakas ystäväni, mutta tärkeintä tässä on se, että hänen kuvansa eivät ole perinteisiä rock’n’roll-kuvia, vaan taideteoksia, jotka ovat ajattomia ja uniikkeja. Taidetta, joka istuu niin mun baariin kuin taidemuseoonkin. Minulle on suurenmoinen kunnia saada sisustaa The Riff Villen taiteella, jota tullaan ihastelemaan ympäri maailmaa.

Julkisesti Juurikkalan töitä ovat suitsuttaneet myös mm. Michael Monroe ja kuvaajan linssin edessä useampaankin otteeseen viihtynyt Ville Valo. Tuomas Holopainen puolestaan totesi Juurikkalan kanssa tehdyn Nightwish-valokuvakirja Dark Passion Galleryn esipuheessa näin:

Ville on artisti, joka pystyi todella ikuistamaan sen, mistä tässä bändissä on kyse, sekä jokaisen meidän oman persoonan. Olin vakuuttunut välittömästi. En olisi itse koskaan kyennyt puhaltamaan kuviin sellaista eloa, kuin hän teki, Holopainen sanaili.

Tiketti Gallerian julkistustilaisuudessa oli bändiposeerausten ohella nähtävissä myös herkkyydessään varsin henkilökohtaisia kuvia, jotka otettiin Linkin Park -yhtyeen laulajasta Chester Benningtonista ja tämän pojasta Benningtonin itsensä pyynnöstä. Taannoisen tapahtuman tunnelmia voit tarkastaa tästä:

Kaikki The Riffissä tästä päivästä eteenpäin esillä olevat kuvat ovat taiteilijan kappaleita, eivätkä siten ole kaupan. Jokaisesta on kuitenkin tehty rajoitettu painos myös myytäväksi. Osa teoksista on jo loppuunmyyty, mutta vielä jäljellä olevia on mahdollista tilata Tiketti Gallerian kautta täältä.

Lisää luettavaa