Survivorin Eye of the Tiger -megahitti rikkoi Spotifyssa kunnioitettavan rajapyykin

Biisi tunnetaan erityisesti kolmannen Rocky-elokuvan tunnuskappaleena.
27.6.2023 08:46

Chicagolaisen Survivor-yhtyeen vuonna 1982 julkaistu, Sylvester Stallonen tilauksesta Rocky III -elokuvan tunnuskappaleeksi tehty Eye of the Tiger on noussut Spotify-suoratoistopalvelussa yli miljardi kuuntelua keränneiden kappaleiden kerhoon.

Yhtyeen kolmannella levyllä mukana ollut Eye of the Tiger oli jo ilmestyttyään maailmanlaajuinen hitti ja nousi useissa maissa, Suomi mukaan lukien, listaykköseksi. Single nousi myös Yhdysvalloissa Billboard-listan kärkeen pysyen siellä kuusi viikkoa putkeen. Single on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa kahdeksankertaisesti platinaa. Lisäksi se palkittiin parhaan rock-esityksen Grammy-palkinnolla. Eye of the Tiger oli myös ehdolla vuoden kappaleen Grammy-palkinnon saajaksi (pystin vei Willie Nelsonin Always on My Mind) sekä Oscareissa vuoden parhaaksi alkuperäiskappaleeksi (Oscarin vei Joe Cockerin ja Jennifer Warnesin Up Where We Belong elokuvasta Upseeri ja herrasmies).

Kappale kolkuttelee pian miljardin rajapyykkiä myös Youtubessa: sen virallisella, palveluun vuonna 2009 ladatulla videolla on tätä kirjoittaessa jo reilut 900 miljoonaa katselukertaa.

 

Lisää luettavaa