Suuria uutisia Nightwishin suunnalta: uusi albumi tulossa, yhtye aikoo lopettaa keikkailemisen (joksikin aikaa)

6.4.2023 14:31

(EDIT: Ilmeisesti keikkatauko ei ole niin dramaattinen kuin tiedoksiannosta alun perin kuvitteli. Kai Hahto korjasi sosiaalisessa mediassa, että kysymys on ensi levyn aikaisesta keikkatauosta, joten otsikkoa on muokattu!)

Nyt tuli aika iso tiedoksianto Nightwishin suunnalta. Tiivistettynä mainittakoon, että orkesteri on puuhaamassa uutta levyä, eikä sitä tarvitse odottaa kuin ensi vuoteen. Toinen huomionarvoinen uutinen on, että yhtye aikoo lopettaa keikkailemisen toistaiseksi.

Eli näin menee bändin julkistus kokonaisuudessaan:

Koska ’Human :ll: Nature’ -maailmankiertue lähestyy loppuaan, on aika avata lähitulevaisuuden suunnitelmiamme.

Kesäkuun 2023 keikkojen jälkeen tulemme ripustamaan live-konserttien osalta kannuksemme naulakkoon määrittelemättömäksi ajaksi, emmekä tule tekemään keikkoja seuraavaan albumiin liittyen.

Syyt tähän päätökseen ovat henkilökohtaisia, ja olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että niiden tiedostaminen on elintärkeää bändin hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta. Olemme edelleen toistemme parhaita ystäviä, eikä Floorin raskaudella tai bändin jäsenten omilla projekteilla ei ole mitään tekemistä tämän ratkaisun kanssa.

12 uutta kappaletta sisältävä albumi näkee päivänvalonsa vuonna 2024, samoin kuin kolme uutta musiikkivideota! Bändi aloittaa levyn työstämisen Kiteellä heinäkuussa.

Pysykää kuulolla, päivityksiä ja tunnelmia on luvassa legendaariselta Nightwish-bändileiriltä ja studiosta kesästä alkaen!

– Tuomas, Floor, Emppu, Troy, Kai & Jukkis

Eli mikäli haluat nähdä Nightwishin vielä keikalla, kannattaa katsoa tähän mennessä julkistettuja keikkoja sillä silmällä. Kenties saamme kuulla tuonnempana tarkempia perusteluja päätökselle, odotamme mielenkiinnolla.

Lisää luettavaa