Swallow the Sunin Mikko Kotamäki avaa brittilehdelle suhdettaan Type O Negativeen – ”October Rust on yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä”

25.12.2021 18:14

Brittiläinen Metal Hammer jututti Paradise Lost-, My Dying Bride-, Pallbearer-, Swallow The Sun- ja Hangman’s Chair -miehistöä edesmenneen Peter Steelen kipparoiman Type O Negativen merkityksestä heavy metal -musiikille.

Swallow The Sun -laulaja Mikko Kotamäki puheli julkaisulle aiheesta seuraavaa:

”Innostuin Type O Negativesta October Rust -albumin julkaisun aikoihin. Olin edelleen nuori, melkein teini-iässä, ja rakastin Black Sabbathia ja Ozzyä. Luin heidän haastattelunsa ja albumin arvion suomalaisesta Soundi-lehdestä ja kiinnostuin toden teolla levyn kuuntelemisesta. Näin My Girlfriends Girlfriendin musiikkivideon ja olen ollut fani siitä lähtien. Swallow The Sun on heille velkaa muutamankin kitaraliidin ja -soundin! Meillä on myös April 14th -niminen biisi Emerald Forest And The Blackbird -levyllä, ja se on suora tribuutti Peterille.”

”Type O Negativen rooli gothin ja doomin sekoittelun suosion lisäämisessä oli valtava; mieti vaikka kaikkia niitä bändejä jotka tulivat jälkeenpäin. Monet metallibändit yrittivät jonkin aikaa tehdä goottirockia, jotkut vähän paremmalla menestyksellä kuin toiset. Se oli vähän kuin jonkinlainen rutto noihin aikoihin. Tapasin Kennyn [Hickey] ja Johnnyn [Kelly], vaikkakin valitettavasti vasta Type O:n hautajaisten jälkeen. He olivat rundilla Seventh Voidin kanssa ja lämppäämässä Monster Magnetia. Mukavia tyyppejä ujon fanipojan vinkkelistä, mutta en halunnut häiritä heitä liikaa.”

”October Rust on yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä, se on vain niin simppeliä. Kuuntelen sitä edelleen säännöllisesti – se on yksi niitä levyjä, joidin pariin voi palata aina uudelleen, eikä siihen kyllästy lainkaan. En kuitenkaan koskaan pysty valitsemaan siltä suosikkibiisiäni – se riippuu mielialastani. Toisinaan se on Wolf Moon, mutta toisinaan minun täytyy sanoa Red Water (Christmas Mourning). Se on ikään kuin syntymäpäivälauluni – syntymäpäiväni on 24. joulukuuta, ja aloitan tuon päivän yleensä tuolla biisillä!”

Lisää luettavaa