System of a Downiin on kehittynyt kaksi leiriä – Daron Malakian kertoi yhtyeensä ongelmista

Daron Malakian.
AOP

System of a Downin kitaristi Daron Malakian vieraili hiljattain Talk Is Jericho -podcastin vieraana keskustelemassa Scars on Broadway -kokoonpanostaan – sekä tietysti System of a Downista, jolta kysellään edelleen tasaisin väliajoin uutta materiaalia. Vuosituhannen vaihteen metallijättiläisen viimeiseksi jäänyt albumikaksikko Hypnotize–Mesmerize julkaistiin vuonna 2005. Podcast-haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Malakian mainitsee tietävänsä täsmälleen, miksi orkesteri ei ole saanut aikaiseksi uutta musiikkia pian 15 vuoteen: laulaja Serj Tankian on aivan eri linjoilla kuin muu bändi, mitä tulee siihen, kuinka System-asioita tulisi hoitaa.

”Systemillä on vakiintunut tapa tehdä musiikkia, ja siihen kuului minun sävellystyöni sekä se, että tuotan levyt Rick Rubinin kanssa. Serj haluaa kuitenkin tehdä asiat toisin”, Malakian sanoo.

”Eikä kysymys ole vain minusta. Me muut kolme bändin jäsentä emme ole Serjin kanssa samaa mieltä siitä, mihin suuntaan yhtyettä pitäisi viedä. Monet luulevat, että kysymys on vain minun ja Serjin välisistä erimielisyyksistä, mutta näin ei ole asia.”

Malakian lisää, että yhtyeen jäsenten välit ovat henkilökohtaisella tasolla kunnossa. Kiistoja käydään yksinomaan musiikillisista asioista.

”En vihaa ketään tässä bändissä. Taiteellisistä erimielisyyksistä monesti ajatellaan, että niiden takana on muutakin, mutta se ei ole totta meidän tapauksessamme. Tässä on todella kysymys siitä, että osa meistä haluaa viedä yhtyettä yhteen suuntaan ja osa toiseen”, Malakian sanoo.

”Muuten pidämme toisiamme perheenjäseninä. System of a Down on aivan erityinen juttu, ja me kaikki neljä kuulumme siihen.”