Syyskuussa nähtiin varsin outo Iron Maiden -keikka – Bruce Dickinson oli hämmentävän kiukkuisella päällä

EPA-EFE / TORBEN CHRISTENSEN / AOP

Muistatko uutisen siitä Iron Maidenin keikasta, kun Bruce Dickinson talutti lavalle hypänneen fanin niskasta järjestysmiesten syliin? Jupakka tapahtui 22. syyskuuta, ja nyt Classic rock uutisoi, että se oli muutenkin aika merkillinen ilta. Bruce Dickinson näyttää olleen varsin pahalla päällä, sillä yleisöä läksytettiin myös suusanallisesti jopa vähän saarnaavaan sävyyn.

Dickinsonia ilmeisesti ärsytti salissa leijaillut kannabiksen käry, sillä katsojat saivat kuulla kelpo monologin siitä, miksi pilviä ei sovi poltella Iron Maidenin keikoilla. Tämä bändi ei näytä olevan pössyttelyn suuri fani.

”Siellä on niin vitusti ihmisiä polttamassa niin vitusti pilveä, että on ihme, että edes näette mitään”, Dickinson laukoi yleisölle. ”Steve-parka. En tiedä, oletteko tästä tietoisia, mutta hän suorastaan vihaa marijuanaa ja sen hajua. Ymmärrättekö? Eli kun hän yrittää soittaa bassoa, se häiritsee häntä.”

”Ja se häiritsee minua. Olen laulaja, ok? Siis pyytäisin edes hitusen kunnioitusta. Jos haluatte vetää itsenne ihan sekaisin, lähtekää ulos takaovesta ja vetäkää sitten. Ok?” Dickinson jatkoi. Samaan hengenvetoon Bruce sätti yhtä tiettyä katsojaa ”vitun idiootiksi, jolla on valtava perse” – mitä tämä kaveri nyt sitten olikaan tehnyt tykityksen ansaitakseen.

Ilmeisesti tämä Kalifornian Anaheimissa soitettu keikka ei ollut kummoinen elämys yhtyeelle, ja näiden puheiden myötä on yleisössäkin varmaan ihmetelty. Saapa nähdä, lähteekö Maidenin muiltakin keikoilta kiertämään sellaista tarinaa, että brittijättiläinen olisi vanhemmiten muuttumassa astetta kärttyisämmäksi.