Talvisen mystisiä sävyjä karussa luonnossa – Achioten uusi videosingle tulvii surua ja luopumista

https://youtu.be/2jfwKSrfwAQ

Toivo pilkistää kuitenkin horisontissa.

Eteläsuomalainen, melodista heavya ja Seattle-soundia kansallisromanttisin maustein sekoitteleva Achiote valmistelee kolmatta pitkäsoittoaan. Nyt yhtye on julkaissut tulevalta albumiltaan uuden videosinglen Loneliness of Endless Days, joka on kuvattu karussa luonnossa talvisen mystisissä sävyissä.

”’Vuosia valmistelun alla ollut megalomaaninen metsävideomme osoittautui yhtä armottomaksi  ja hankalasti kesytettäväksi kuin Yläneen Vaskijärven luonnonpuiston metsät ja suot, joiden karussa ympäristössä video eräänä helmikuisena pakkaspäivänä kuvattiin. Miehistöä ehti vaihtua sekä yhtyeessä että tuotantotiimissä ennen kuin leikkaamoon ja efektien pariin löydettiin riittävän uhkarohkea mies – ja tämäkin vasta Enontekiöltä asti!” kommentoi yhtye.

Itse kappale kertoo yhtyeen mukaan pitkällisestä kaipauksesta. Se tulvii surua ja luopumista, mutta taustalla horisontissa pilkahtaa uusi toivo.

”Video heijastelee sekä universaalia kaipausta että yhtyeen sisäisiä tuntemuksia, mutta päälipuolisesta synkkyydestään huolimatta on symbolinen ja kaunis uuden syntymän signaali.”