Tämä Les Paul on ehtinyt nähdä paljon – Slashin 1980-luvulla käyttämä kitara tulee myyntiin

6.9.2023 14:57

Jos taskussasi sattuu olemaan miljoona dollaria etkä tiedä, mitä sillä tekisit, tässä on yksi vaihtoehto moiseen ongelmaan. NME nimittäin kertoo, että Slashin 1980-luvun puolivälissä käyttämä ”Hunter Burst” Les Paul -kitara tulee huutokaupattavaksi. Hintapyyntö on se miljoona dollaria eli sellaiset 930 500 euroa. Tyyristä on, mutta olisipahan sellainen kitara, jolla voisi vähän brassailla kavereille!

Kitaran edellinen omistaja ennen Slashiä oli hänkin kova kaveri, nimittäin Lou Reedin ja Alice Cooperin yhtyeissä musisoinut Steve Hunter. Slash puolestaan hankki kitaran syyskuussa 1985, ja kitaraa soitettiin Guns N’ Rosesin keikoilla ja treeneissä vuosina 1985–86. Tällä kitaralla on siis sävelletty parikin hard rockin klassikkobiisiä. Instrumentti vaihtoi jälleen omistajaa heinäkuussa 1986, ja se on ollut sittemmin näytteillä Rock And Roll Hall Of Famessa.

Kuvakaappaus X-viestipalvelusta.

Huutokauppa päättyy 22. syyskuuta. Lisätietoja soittimesta löytyy esimerkiksi täältä. Olisikohan tuo sama kitara käytössä esimerkiksi tällä videoklipillä?

Lisää luettavaa