Tämähän käy vähintään kiinnostavaksi – AC/DC-solisti ”savustettiin bändistä pihalle”?

Kuva: Timo Isoaho

PÄIVITYS 16.3. Brianin ystävä paljastikin kertomuksensa tuulesta temmatuiksi. Lue lisää täältä.

Kuten tuossa kerroimme, laulaja Brian Johnson sai lääkäreiltä neuvon olla jatkamatta AC/DC:n kiertuetta, sillä hänen kuulonsa on vaarassa. AC/DC löikin liinat kiinni ja ilmoitti keskeyttävänsä USA:n-rundin.

Asia saa uutta mielenkiintoista valoa Johnsonin läheisen ystävän Jim Breuerin tarinatuokiossa. Amerikkalaiskoomikko tapasi kaverinsa vain muutamia päiviä sitten ja Breuer kertookin tuosta kummallisia (ja surullisia) tarinoita sisältävästä iltamasta The Metal In Me -podcastissa.

– Tosiaan, Brian kävi lääkärissä ja kertoi kuulemansa huonot uutiset AC/DC:n taustavoimille sekä Angukselle (Young, kitara). Hän ilmoitti, ettei kuitenkaan usko tilanteen olevan läheskään niin paha kuin tohtori sanoo. Että ”tämä tilanne selviää, pääsemme tästä yli ja kiertue voi jatkua”.

AC/DC ei näköjään ollut ollenkaan samaa mieltä. Ainakaan Breuerin kertoman mukaan.

– Parin päivän päästä Brian yllättyi perinpohjin nähdessään lehdisssä ”laulajamme on kuuroutumassa ja AC/DC:n kiertue keskeytyy, mutta se jatkuu myöhemmin tänä vuonna (luultavasti) jonkun muun laulajan kanssa” -tiedotteen. Hänelle ei oltu kerrottu tällaisesta ”peliliikkeestä” mitään.

Sitten seuraa vieläkin erikoisempaa tarinaa.

– 36 vuotta bändissä laulanut Brian ei ole sen koommin kuullut bändin suunnalta käytännössä yhtään mitään. Muualta on tosin kuulunut vahvoja huhuja, joiden mukaan hänen seuraajansa olisi jo selvillä ja uuden laulajan nimen julkistaminen odottaa vain sopivaa päivää. Brian onnistui puhumaan asiasta Anguksen kanssa lyhyesti, mutta hän ei kertomansa mukaan saanut kitaristilta vastauksia mihinkään kysymyksiin.

– Brianin mukaan oikea ongelma on hänen ikänsä (67). Angus on seitsemän vuotta nuorempi ja hän haluaa pitää bändin liikkeellä vielä ainakin kymmenen vuotta.

No, jos tämä tarina pitää ollenkaan paikkansa, niin kaikki ”normaalisti ajattelevat ihmiset” varmaan miettivät kerran jos toisenkin, että eiköhän legendaarisen bändin aikoinaan monin tavoin pelastanut solisti ja Back In Black -klassikolle äänensä antanut herra ansaitsisi hieman juhlavammat läksiäiset?

Canton Repository kertoo lisää.