Tampereen Vastavirta kamppailee koronavirusta vastaan livestreamien ja joukkorahoituksen avulla

Jukka Nousiainen
Vesa Siltanen

Vastavirta-klubi on piristänyt Tampereen keikkaelämää varsin ansiokkaasti jo viidentoista vuoden ajan, mutta nyt punk-luola on kovan paikan edessä. Poikkeustila on laittanut klubin toiminnan katkolle, ja tietäähän sen, miten siinä käy, kun juoksevia kuluja riittää mutta asiakkaita ei ole yhtään. Vaikea on ravintoloiden tilanne näin pandemian keskellä, ei voi muuta sanoa.

Musiikki ei kuitenkaan ole tyystin tauonnut Vastavirrassa. Klubi tarjoaa yleisölle livestreamina toteutettuja keikkoja, ja nämä ovatkin varsin asiallisella kuvan- ja äänenlaadulla toteutettuja esityksiä. Lähetyksiä on tarkoitus järjestää tiistaisin ja perjantaisin, ja ohjelmassa on tällä hetkellä ainakin seuraavat keikat: 10.4. Pystyyn Kuolleet Hipit ja Tampere Underground Orchestra feat. Taskumatti, 14.4. Fuck-Ushima ja Cold Hell sekä 17.4. Ninni Forever Band ja Jukka Nousiainen.

Vastavirta on masinoinut Mesenaatti-palveluun myös joukkorahoituskampanjan, jossa kerätään tukea klubin pyörittämiseen. Rahaa vastaan saa Mesenaatista esimerkiksi pääsyliput vapaavalintaiselle Vastavirta-keikalle sekä erinäisiä dvd:itä ja levyjä. Tutustu kampanjaan tarkemmin täällä.