Tänään tulee kuluneeksi 10 vuotta eräästä hard rockin hartaimmin odotetuista paluukonserteista – katso se kokonaisuudessaan tästä

Van Halen ja David Lee Roth löysivät toisensa 23 vuoden tauon jälkeen samalta lavalta Pohjois-Kalifornian Charlottessa.

https://www.youtube.com/watch?v=sMYLgkUMLWA

Tällä päivämäärällä vuonna 2007 Van Halen, tuo amerikkalaisen hard rockin suurin ja kaunein kruununjalokivi, palasi keikkakantaan alkuperäinen laulaja David Lee Roth keulillaan. Kyseinen konsertti oli yhtyeen ja Rothin ensimmäinen yhteisveto sitten vuoden 1984 ja vaikka välit kuluneen 23 vuoden aikana olivatkin välillä luonnehdittavissa lähinnä jäätäviksi, tuona syyskuisena iltana Charlottessa miekkoset hymyilivät siihen malliin, kuin mitään skismaa ei olisi koskaan ollut olemassakaan.

Täydellisestä reunionista ei kuitenkaan voitu – eikä voida edelleenkään – puhua, sillä basson varressa orkesterin huippuvuosina häärännyt Michael Anthony oli päädytty korvaamaan kitaristi Eddie Van Halenin tuolloin 16-vuotiaalla Wolfgang-pojalla. Sittemmin yhtye on julkaissut uusvanhalla kokoonpanollaan sekä live- että studioalbumin ja odotukset ensi vuodelle, jolloin yhtyeen debyyttialbumin julkaisusta tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta, ovat fanikunnan keskuudessa korkealla. Oman katiskansa paluuhuhujen velloviin vesiin on toki heittänyt myös solistin viran bändissä vuonna 1985 Rothilta perinyt Sammy Hagar, joten saapa nyt nähdä miten tässä saagassa tuleekaan lopulta vielä käymään.