Tarina siitä, kuinka Joe Perry joutui siivoamaan pikaruokalassa Steven Tylerin jälkiä Aerosmith-duon tavattua ensimmäisen kerran

11.7.2023 21:31

Aerosmith-voimakaksikko Joe Perryn ja Steven Tylerin välit ovat vuosien varrella vaihdelleet melkoisesti. Välillä miekkoset ovat heitelleet toisistaan happamia kommentteja, välillä taas vannoneet ikuista ystävyyttään. Joka tapauksessa herrat mahtuvat edelleen samaan bändiin, joten aivan surkeassa jamassa muusikkolegendojen suhde ei voi olla.

Perry muisteli kaksikon ensitapaamista Classic Rockin haastattelussa.

”Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, en varsinaisesti tavannut häntä”, Perry sanoo Tyleriin viitaten. ”Työskentelin burgerimestassa New Hampshiressa, ja tein kaikkea ranskalaisten paistosta lattioiden lakaisuun ja roskien vientiin. Stevenin perheellä oli siellä joku paikka, ja hän tuli paikalle joka kesä bändinsä kanssa. Muistan heidän marssineen sisään ja käyttäytyneen kuten he ajattelivat rokkitähtien käyttäytyvän, eli heittelevän toisiaan ruoalla. Niinpä heidän lähdettyään jouduin siivoamaan heidän jälkensä.”

Myöhemmin Perry soitti tulevan Aerosmith-basisti Tom Hamiltonin kanssa The Barn -nimisessä esiintymispaikassa ja Tyler oli yleisössä.

”Silloin minut esiteltiin virallisesti Stevenille”, Perry muistelee. ”Hän oli kuullut, että Jeff Beck Group etsi uutta laulajaa. Yhteinen ystävämme kysyi voisimmeko olla hänen taustabändinsä demolla.”

Perryn mukaan Tyler oli tuossa vaiheessa ”laulava rumpali” ja kolmikko nauhoitti yhdessä The Beatlesin I’m Downin. Soitto ja juttu luisti niin hyvin, että tämä johti tuntia kestäviin jameihin.

”Luulen, että hän näki tuossa vaiheessa mitä minulla oli tarjota”, Perry kertoo. ”Hän sanoi: ’Joo, tulen Bostoniin. Mutta en halua soittaa rumpuja, haluan vain laulaa.’ Minä siihen: ’Hyvä juttu, sillä meillä on Joey Kramer -niminen kaveri New Yorkista, joka harkitsee bändiin liittymistä…'”

Ja loppu oli, kuten tunnettua, historiaa.

Lisää luettavaa