Tarina siitä, miten Bon Scottin lemmenseikkailut johtivat tukalaan tilanteeseen ja selkäsaunaan

3.4.2023 11:30

Palatkaamme tässä vaiheessa vanhoihin pahoihin aikoihin, kun rokkibändit aiheuttivat pahennusta pitkin läntistä maailmaa ja AC/DC viritteli uraansa uusille kierroksille. Classic Rock kaivoi arkistostaan vuonna 1992 alun perin julkaistun artikkelin, jossa Angus Young pohtii maailmanmenoa ja muistelee menneitä. Yhtye oli tuolloin julkaissut menestyksekkään The Razor’s Edge -levyn, joten keskustelu pyörii paljon esimerkiksi Moneytalks-hitin ympärillä, mutta riittipä kitaristilla tarinaa myös 1970-luvusta ja Bon Scottista.

Yhdessä vaiheessa haastattelua toimittaja esimerkiksi uteli, oliko sellaisessa huhussa perää, että kun Bon Scott aikanaan haki paikkaa AC/DC:stä, hänellä oli leuka rikki. Young kertoo, että tällaista tosiaan tapahtui.

”Ja se oli vain ensimmäinen kerta. Kun Bon sitten lähti ensi kertaa kiertueelle bändin kanssa, hän matkusti kanssamme leuka jälleen hajalla!” Young sanoo.

”Bändi majaili silloin Melbournessa punaisten lyhtyjen alueella, ja Bon sai seuraa eräästä ruskeahiuksisesta tytöstä, joka seurasi häntä kaikkialle. Tytön isä oli todella tuohtunut tilanteesta. Bonin mielestä siinä ei ollut mitään outoa, hän tuumasi ettei hänkään pitäisi siitä jos oma tytär liikkuisi jonkun hänenkaltaisensa seurassa.”

”Joka tapauksessa eräänä päivänä Bon oli hotellihuoneessa tämän tytön kanssa, kun eräs roudari koputti oveen. ’Hei Bon, täällä on yksi kaveri joka haluaa tavata sinut.’ Bon huusi vastaukseksi, että ’mene pois, minulla on pano kesken’. Kävi ilmi, että roudarin mainitsema henkilö oli aiemmin mainittu tytön isä. Hän meni sitten väkisin huoneeseen ja kävi Bonin kimppuun. Se oli toinen kerta, kun Bonin leuka piti korjata.”

Että semmoista! Tässä vielä loppufanfaariksi vanha klasari noilta hurjilta vuosilta.

Lisää luettavaa