Tarina siitä, miten juutalainen Rick Rubin on vastuussa natsihenkisestä Slayer-logosta

Kaikenlaista sitä voikin metalliympyröissä sattua. Slayerin Seasons in the Abyss -albumi julkaistiin 9. lokakuuta 1990, ja maailman metallimediat julkaisivat eilen runsaasti aiheeseen liittyviä artikkeleita. Yksi näistä oli alun perin vuonna 2008 Decibel-lehdessä julkaistu haastattelu, jonka Revolver nosti sivuillaan valokeilaan. Siinä riittääkin hauskaa tarinaa aiheesta.

Laulaja Tom Araya kertoo muun muassa, että se oli tuottaja Rick Rubin, joka nappasi yhtyeelle albumin yhteydessä lanseeratun kotkalogon – joka tietysti poiki Slayerille runsaasti natsisyytöksiä. Kyllähän se eittämättä näyttää aika paljon tämän osaston kuvastolta.

”Rick pyysi Jeffiä tuomaan natsien kunniamerkkejä käsittelevän kirjansa ja poimi sieltä kotkalogon. Se sitten jäi elämään”, Araya kertoo.

”Käytimme sitä myös lavabannereissa. Tietysti kaikki saivat väärän vaikutelman: kukaan ei tajunnut, että bannerit olivat oikeastaan suuria ylösalaisin käännettyjä ristejä. Kaikki näkivät jotain, mitä he halusivat nähdä eivätkä sitä, mistä oli oikeasti kysymys. Rubin joka tapauksessa auttoi idean keksimisessä – ja hän on juutalainen. Ihmiset valittavat aina, mutta opimme jo kauan sitten olemaan välittämättä siitä.”

Kannattaa lukea haastattelu kokonaisuudessaan, mukana on paljon tarinaa muun muassa Slayer-muusikoiden arvostuksesta Alice in Chainsia kohtaan sekä jokseenkin pieleen menneestä ”big four” -kuviosta. Myös edesmennyt Jeff Hanneman on mukana turinoimassa, kunniaa hänen muistolleen.