Tarina siitä, miten Ozzy ja Lemmy viettivät kokaiininhuuruisen viikon yhdessä 1980-luvulla

Lemmy vuonna 2015.
Mediapunch / Shutterstock / AOP

Ei ole varmaan kenellekään yllätys, että kun Ozzy Osbourne ja Lemmy Kilmister laittoivat hurjina vuosinaan juhlavaihteen silmään, siitä ei syntynyt mitään kovin terveellistä. Ozzy muisteli hiljattain NME:n haastattelussa erästä harvinaisen huuruista viikkoa 1980-luvulla, kun Black Sabbathista soolouralle siirtynyt (tai siirretty) Ozzy pyysi Lemmyn vieraakseen. Herrat viettivät aikaa Sharon Osbournen isän talolla.

”Meillä oli jokunen päivä vapaata kiertueelta. Sitten kun tuli aika palata rundille, olinkin vetänyt kokaiinia koko viikon. Kävelin pihalle ja Lemmy tuli siihen myös, hänen kasvonsa olivat valkoiset kuin aaveella”, Ozzy kertoo.

”Hän katsoi minua ja tokaisi: ’Voi helvetti, toivottavasti en näytä yhtä pahalta kuin sinä’. Jos Lemmy Kilmister sanoo sinulle noin, tiedät, että asiat ovat aika huonosti. Olin saman tien, että peruuttakaa loput keikat.”

Ozzy muistelee samassa haastattelussa myös viimeisiä konsertteja, mitä hän Motörheadilta näki. Lemmy oli tuolloin jo pahasti sairas.

”En voinut uskoa sitä, miten laiha hän oli. Hän oli kuin luuta ja nahkaa”, Ozzy sanoo.

”Oli selvää, että hän oli hyvin sairas, mutta hän ei puhunut siitä muille. Soitin hänelle sinä päivänä, kun hän kuoli. Sharon ja minä aioimme mennä tapaamaan häntä, ja soitin hänen kotiinsa ennalta. En tiedä, kuka siellä vastasi, mutta odotin hänen sanovan, että on ihan ok tulla käymään. Kolmannella tai neljännellä puhelulla vastaus kuitenkin oli, että hän on mennyt.”