Tarja pisti kapuloita rattaisiin – Nightwish paljastaa, miksi Oncen erikoispainosta on turha odottaa

Tauolla oleva Nightwish kertoi muutama päivä sitten Facebookissa, että yhtyeen Imaginaerum-elokuva on tarjolla nyt myös Amazonissa. Päivityksen alle kehkeytyi keskustelua, jossa yhtye itse mainitsi kiinnostavasta anekdootista vuosien takaa.

Eräs fani nimittäin latasi keskusteluun kuvan ”kaikkien aikojen harvinaisimmista Nighwish-keräilyesineistä”, ja kuvassa oli mukana Once-albumin (2004) instrumentaaliversio. Yhtyeellä on ollut viimeisillä levyillään tapana julkaista tavallisten albumien ohessa instrumentaaliversiot levytyksistä, ja ilmeisesti vuonna 2014 suunniteltiin sellaisen tekemistä myös Oncesta, joka oli bändin viimeinen Tarja Turusen kanssa äänittämä albumi.

”Halusimme julkaista Oncesta kymmenvuotisjuhlaversion, jossa olisi ollut kappaleiden instrumentaaliversiot toisella levyllä. Cabulin perhe oli kuitenkin sitä vastaan, koska T ei laula instrumentaaleilla. Sellaisia he ovat”, yhtye kirjoitti.

Kuten aikanaan laajasti uutisoitiin, Tarja Turusen ja Nightwishin välit menivät rikki osittain sen vuoksi, ettei yhtye tullut toimeen Turusen aviomiehen ja managerin Marcelo Cabulin kanssa.

Eli mikäli hyllystäsi löytyy jostain saatu Oncen instrumentaaliversio, kannattaa pitää siitä hyvä huoli: Discogsissa harvinaisuudesta maksetaan taatusti maltaita. Youtubestahan tuo näemmä löytyy.

Lisäys 10.3.: Soundi kysyi myös Tarja Turusen ja Marcelo Cabulin näkemystä asiaan. Lue pariskunnan vastaus täältä.