”Tarvitsemme uuden, nuoren Public Enemyn” – Näyttelijä/räppäri Ice-T kaipaa lisää sisältöä ja kantaaottavuutta hiphop- ja metallimusiikkiin

Body Count, Tuska 2018

Body Count -räppäri ei ymmärrä niitä, joiden mielestä julkimot eivät saisi ottaa kantaa politiikkaan.

Metal Hammer -lehti on julkaissut räppärinä ja näyttelijänä tunnetun Ice-T:n haastattelun, jossa mies harmittelee sitä, miten vähän vakavasti otettavaa sisältöä nykyhiphopissa on. Hän pysyy kuitenkin positiivisena ja uskoo, että kantaaottava musiikki nostaa vielä päätään.

”Hiphop on käytännössä muuttunut tanssimusiikiksi, takaisin diskoksi. Radiot eivät halua, että sanomme mitään eivätkä ne soita poliittisia levyjä. Mutta uskon heiluriliikkeeseen. Voit tehdä hauskaa bilemusiikkia vain tietyn ajan, kunnes sen on jälleen otettava poliittinen elementti takaisin”, Ice-T tuumaa.

”Tarvitsemme uuden, nuoren Public Enemyn. Tarvitsemme parikymppisten tyyppien metallibändejä, jotka puhuvat paskaa. Meistä ei siihen enää ole, minähän olen yhtä vanha kuin sinun isäsi! Tarvitsemme musiikkiin uutta aktivismiverta ja tarvitsemme sitä kipeästi.”

Joidenkin mielestä muusikot ja muut julkisuuden henkilöt eivät saisi ottaa kantaa politiikkaan, vaan heidän pitäisi keskittyä vain omaan alaansa. Ice-T ei luonnollisesti ymmärrä tätä näkökulmaa.

”Silloin tällöin törmään Twitterissä kommentteihin, joiden mukaan minun pitäisi pitäytyä näyttelemisessä ja pysyä kaukana politiikasta. Muutenkin ollaan sitä mieltä, etteivät julkimot saisi sanoa mitään poliittista. Ja minä olen, että ’Putkimiehienkö sitten pitäisi?'” räppäri nauraa.

”Aina kun julkkis antaa jotain lausuntoja, hän vaarantaa uransa ja mielestäni sitä pitää ihailla. Jos minä käsken Trumpia haistamaan paskan, minä polarisoin itseni. Jos oikeasti välittäisin rahasta, en sanoisi mitään. Sitä paitsi ihan sama mitä vittua teet, joku on aina eri mieltä, joten voit yhtä hyvin sanoa, mitä oikeasti ajattelet.”

Ice-T antaa myös neuvoja kaikille tulevaisuudenlupauksille, jotka haluavat ottaa asioihin kantaa eivätkä vain laulaa bilettämisestä.

”Olkaa rehellisiä. Laulakaa asioista, joihin todella uskotte, sillä teitä tullaan haastamaan. Älkää laulako asioista, joista ette tiedä mitään ja olette nähneet vain tyhmän lehtiotsikon jossain. Laulakaa sydämestänne.”