Tässä on paras uusi artisti! Mururock-bändikisan voittaja on valittu

22.10.2014 13:40

Mururock-bändikilpailun voittajaksi on valittu turkulainen Pelkkä Pirttinen. Omaperäinen autotalliblues-duo valikoitui voittajaksi tuomariston yksimielisellä päätöksellä.  

Tuomaristo perusteli valintansa näin:

Traditiosta ammentavassa Pelkkä Pirttisessä on rosoa ja alkuvoimaa, elementtejä jotka eivät ole itsestään selviä nykyrockissa. Kokoonpano on pieni mutta soundi iso ja koukuttava. Ote on ryhdikäs ja sanominen selkeää. Vastustamattoman omaperäinen yhdistelmä klassista Suomi-kuvastoa ja garagerockia. Heräsi välitön tarve nähdä bändi livenä.

Pelkkä Pirttisen erittäin rouhea musisointi kuulostaa näin mainiolta:

Haastattelussa Pelkkä Pirttinen

Soundi tavoitti parhaillaan Kiinassa lomailemassa olleen Ville Pirttisen, voittajaduon toisen osapuolen.

Moi Ville! Tehän osallistuitte Mururock-skabaan. Miten veikkaat, että menestyisitte siinä?

– En osaa kyllä yhtään sanoa… Kyllä mä melkein kaikki muut osallistujat kävin kuuntelemassa, ja olihan siellä bändejä laidasta laitaan. Ei me moniin muihin verrattuna ainakaan mitään mainstreamia olla.

Tuomaristomme on nyt kuunnellut ja arvioinut kaikki bändit ja iloksemme voimme yksimielisesti julistaa voittajaksi Pelkkä Pirttisen.

– Oho! Tämäpä oli yllätys! En olisi kyllä mitenkään arvannut.

Oletteko aiemmin osallistuneet bändikisoihin? Mistä saitte idean lähettää biisit Mururockiin?

– Osallistuminen kisaan tapahtui lähinnä testimielessä ja materiaali on sen verran ug:tä, ettei voittaminen oikeastaan näyttänyt kovin todennäköiseltä. Kisoihin ei aiemmin ole otettu osaa ja siksi voitto tuntuu kieltämättä aika uskomattomalta. 

Tuomariston perusteluissa Pelkkä Pirttistä kehutaan omaperäiseksi, alkuvoimaiseksi, ryhdikkääksi ja koukuttavaksi. Miltä nuo sanat kuulostavat?

– Tuomariston kommentit hivelelevät tietysti hipiää ja on mukava huomata, että kommenteissa on samoja asioita, joita itsekin on pitänyt tärkeinä ja jonkinlaisina päämäärinä tämän homman kanssa.

Olette ilmeisesti vielä melko alkutaipaleella vai kuinka? Kertaapa lyhyesti Pelkkä Pirttisen historia. Mistä sai alkunsa ja missä nyt mennään?

– Homma alkoi noin vuonna 2011. Olin kyllästynyt joka puolelta tursuavaan hifistelyyn ja muovisuuteen, ja halusin tehdä jotain rujompaa ja pörisevämpää kolinaa perusasioista, ja soundillisesti vittumaisenkuuloista musiikkia. Musiikkia, jossa virheitä ei korjailla. Tarkoitus oli tehdä delta bluesia suomeksi. Mutta koska en kuitenkaan osannut soittaa vanhojen bluesukkeleiden tavoin, tuli kappaleista vähän omannäköisiä. Slidellä soitettua autotallibluesia suomeksi?

– Homma piti pitää yksinkertaisena ja niinpä kokoonpanoon tuli vain kitara ja rummut. Bändi, tai duo, on toiminut alusta lähtien tee se itse -pohjalta, eli kaikki asiat on tehty omin käsin ja ulkopuolisia studioita tai muutakaan ei ole käytetty. Omakustanteena on julkaistu vinyylisingle ja viime keväänä viiden biisin ep, jolta kilpakappaleetkin ovat. Lisäksi kesän kunniaksi tehtiin musiikkivideo Kuolema tulee -kappaleesta. Keikkarintamalla on vielä vähän hiljaista, mutta ehkä se tästä lähtee.

Palkinnoksi saatte muun muassa viisi päivää studioaikaa ja paljon muuta hyödyllistä. Onko teillä ollut suunnitelmissa äänittää uusi biisejä?

– Palkinnot tulevat tarpeeseen ja ne otetaan kiitollisina vastaan. Onhan oikea studio on tietty mukavaa vaihtelua haisevaan treenikämppään verrattuna. Viidessä päivässä luulisi saavan jotain mukavaa aikaiseksi. Uusia kappaleita on kertynyt jo jonkin verran.

Nyt kun on Mururock-voitto plakkarissa, niin mikä on Pelkkä Pirttisen seuraava tavoite?

– Seuraavana tavoitteena on tehdä palkintostudiossa hieno äänite ja video ja paljon mahtavia keikkoja. Ja opetella soittamaan.

Lisätietoja voittajasta: www.facebook.com/PelkkaPirttinen


 

Kesäkuussa käynnistettyyn Mururock-kilpailuun osallistui yli 160 artistia, ja tuomaristo luonnehtii kilpailun yleistä tasoa monipuoliseksi ja laadukkaaksi. Joukossa oli useita joko omaperäisyydellään tai teknisellä osaamisellaan vaikutuksen tehneitä ehdokkaita.

Kitaristi Mikko Kososen johtamaan tuomaristoon kuuluivat Samuli Putro, Pekka Olkkonen (Stam1ina), Maria Veitola (Radio Helsinki) ja Mikko Meriläinen (Soundi).

Yhdessä Soundin kanssa kilpailun järjestämisestä vastannut helsinkiläinen ravintola Muru järjestää 24.-25.10. rock-aiheiset teemapäivät, jonka tuotolla kustannetaan Pelkkä Pirttiselle komea palkintopaketti.

Luvassa on viisi päivää studioaikaa ammattimaisessa opastuksessa Sonic Pump Studiosin uumenissa, mainostoimiston suunnittelemat levynkannet sekä musiikkivideo. Lisäksi Teosto opastaa musiikkibisneksen saloihin ja sudenkuoppiin.

Kilpailua järjestämässä: 
Ravintola Muru, Soundi, Sonic Pump Studios, KLOK ja Teosto. Tapahtuman suojelijana toimii itse Ronn Moss eli Ridge!

Lisää luettavaa