Tästä lähtee viikonlopun tummanpuhuvimmat bileet käyntiin – Upouusi Musta Paraati -video tsekattavissa!

19.10.2018 15:55

1980-luvulla yölliset juurensa pohjoiseen maaperään upottanut Musta Paraati on julkaissut Black Parade -uutuusalbuminsa, ja sen pariin pääsee sähköisten kauppapaikkojen uumenissa. Pitkäsoiton fyysinen Suomen-julkaisu tapahtuu puolestaan 9. marraskuuta.

Tuossa yläpuolella voi puolestaan katsoa Mustan Paraatin uunituoreen Nacht Der Untoten -videon.

– Olen joskus vähän ihmetellyt, kun Musta Paraati on leimattu niin selkeästi goottibändiksi. Mikä edes lopulta on goottimusaa, hymähtää kitaristi Saku Paasiniemi.

– No, mietin Nacht Der Untotenin äärellä, että tehdäänpä nyt sitten modernia goottia, josta löytyy meille tunnusomaista tanssipoljentoa. Kun pistin kappaleen demon aikoinaan Jyrkille (laulaja Jyrki Linnankivi) niin kohta hän jo soittikin kysyen, että voisikohan biisin nimi olla Night Of The Living Dead, mutta saksaksi. Vastasin, että todellakin, sehän kruunaa koko tämän ”gootti-idean”… Ja sopiihan saksankielinen otsikko senkin vuoksi, että kertosäkeessä on myös kevyitä Rammstein-viboja!

Paasiniemi jatkaa:

Black Parade on albumina varsin kaksijakoinen, sillä sieltä löytyy niin vanhakantaista Mustaa Paraatia kuin selkeästi modernimman kuuloista materiaaliakin. Nacht Der Untoten on osuva valinta videobiisiksi siinä mielessä, että tämä kappale onnistuu risteyttämään vanhempaa ja uudempaa tyyliämme.

Entä Nacht Der Untoten -video?

– No, se ei voisi olla ainakaan enemmän goottia, nauraa kitaristi.

– Kuvattiin materiaalia ympäri Helsinkiä Mustalle Paraatille tärkeissä mestoissa – Hietaniemen hautausmaalla, Suomenlinnassa ja niin edelleen – päivänvalossa, auringon laskiessa ja toki myös yöllä. Jyrki näyttää videossa ihan ”uuden ajan Bela Lugosilta”, joka tekee matkan ikonisiin helsinkiläismestoihin. Ollaan videoon todella tyytyväisiä.

– Jos edellinen videolohkaisumme The Leader oli eräänlainen ”amerikkalainen näkemys” Mustasta Paraatista, niin Nacht Der Untoten on lähempänä meidän omaa visiotamme tästä bändistä ja sen visuaalisesta maailmasta.

The Leader -aiheesta enemmän täällä.

Lisää luettavaa