Tätä hääyötä et halua missata! Ensinäytössä Ursus Factoryn huikea video

Jussin takana vaanii karhupäinen pastori. Normimeno.

Kitaristi-laulaja Jussi Pelkosen ja rumpali Aleksi Ripatin muodostama vauhtiduo Ursus Factory julkaisi toisen ep:nsä kesällä, ja nyt bändi julkaisee juhlateemaan sopivan musiikkivideon kappaleeseen Hääyö. Alun perin suomalaisen musiikkikoulutuksen akateemisen luonteen vastavedoksi syntynyt yhtye sekoittelee eri tyylilajeja maukkaasti.

Yhtye tekee loppuvuoden kunniaksi myös lyhyen kiertueen, joka pitää sisältään keikkoja niin eteläisessä kuin pohjoisessakin Suomessa. Ursus Factorya on tituleerattu Suomen räjähtävimmäksi liveyhtyeeksi, joten kannattaa ehdottomasti tarkastaa ukkojen meininki. Kiertueen pysäkit löydät bändin facebookista.

Soundi haastatteli Ursus Factorya videon ja tulevaisuuden suunnitelmien tiimoilta:

Hääyö-videon ovat tehneet tallinnalaisen Baltic Film Schoolin oppilaat. Miten siinä niin kävi?

– Kaverimme Veera Tapper opiskelee siellä, ja niillä oli koulussa työnä tehdä musavideo. Jengi toi eri ehdotuksia, mutta Ursus Factory oli paras ja biiseistä se meidän pisin ja vaikein kolahti sitten potentiaalisena musavideona parhaiten.

”Levy-yhtiöiden sedät ja tädit, pitäkää kiirettä.”

Millaiset ohjeet ja raamit annoitte heille, vai onko kyseessä alusta loppun heidän visionsa?

– Skypen välityksellä vähän brainstormailtiin, mutta suunnittelu pysyi aika abstraktilla tasolla muutamaa meidän toivomaa yksityiskohtaa ja raamia lukuunottamatta. Ensimmäiseen käsikseen sanottiin muutostoiveita, mutta toinen meni jo läpi. Eli kyllä käsikirjoitus on tän Tallinna-jengin käsialaa, mutta erityisesti vielä toteutus, tuotanto ja leikkaus. Kässärin hyväksymisen jälkeen tosiaan vaan mentiin laivalla paikalle, puettiin mekot päälle, tultiin Suomeen ja muutaman viikon jälkeen kolahti valmis video e-postiluukkuun.

Ursus Factoryn diskografissa on nyt kaksi ep-levyä. Milloin on pitkäsoiton aika vai sopiiko pikkulevyt paremmin Ursus Factorylle?

– Aikatauluista ei oo mitään selkoa vielä. Ollaan niin hitaita tekemään uusia biisejä, että niitä pitäis saada ensin valmiiksi. Albumistakin ollaan toki puhuttu, mutta toisaalta voihan sitä julkaista jotain ep:n ja pitkäsoiton välimuotoakin. Ja joku julkaisija vois myös olla ihan kiva sitten albumia varten.

Ep-levyjen ja etenkin hurjiksi kehuttujen livekeikkojen myötä yhtyeen maine on vuoden aikana kiirinyt jo kiitettävästi. Joko levy-yhtiöt ovat heränneet kilpailemaan teistä?

– No kiinnostusta on kyllä ollut, mutta ei oo nimiä vielä missään paperissa. Vielä. Levy-yhtiöiden sedät ja tädit, pitäkää kiirettä.

Videon on ohjannut Enrico Butelli, käsikirjoittaneet Veera Tapper & Butelli ja tuottaneet Sissel-Maria Mägi & Tapper.

Katso siis alta, miten huikean teoksen Baltic Film Schoolin oppilaat ovat saaneet aikaan: