Teosto-palkinnot jaetaan jo 15. kertaa – Ehdolla viisi omaperäistä ja innovatiivista teosta

Teosto-ehdokkaat vasemmalta lukien: Astrid Swan, Olavi Louhivuori, Lotta Wennäkoski, Joona Toivanen, Tapani Toivanen, Tero Hyväluoma, Meriheini Luoto.

Voittaja tai voittajat julkistetaan 26. huhtikuuta.

Viidettätoista kertaa jaettavan Teosto-palkinnon ehdokaslista on julkistettu. Esiraadin valitsemat ehdokkaat ovat Astrid Swan (From The Bed And Beyond), Meriheini Luoto (Metsänpeitto), Hyväluoma Group (Reflection), Lotta Wennäkoski (Uniin asti) ja Joona Toivanen Trio (XX).

”Suomessa tehdään ja julkaistaan joka vuosi valtava määrä kiinnostavaa musiikkia. Skaalan laajuudesta saa esiraadin jäsenenä erinomaisen kuvan”, toteaa esiraadin puheenjohtaja, Turun filharmonisen orkesterin intendentti Maati Rehor.

”Tällä kertaa pöydällä oli erityisen paljon mielenkiintoisia taide- ja kansanmusiikkiteoksia. Valinnan tekeminen ei ole koskaan helppoa, mutta painokkaan puntaroinnin jälkeen päädyimme tähän hienojen ehdokkaiden edustavaan joukkoon.”

Teosto-palkinnolla musiikintekijät ja -kustantajat nostavat vuosittain esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Palkinto jaetaan 1–4 teokselle tai teoskokonaisuudelle, ja palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Jos palkinnon saa vain yksi teos tai teoskokonaisuus, palkinto on 25 000 euroa.

Voittaja tai voittajat julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 26. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa. Palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee kolmihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat MEP Miapetra Kumpula-Natri (raadin pj), Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa ja viime vuonna Teosto-palkinnon pokannut Mikko Joensuu (Amen 1 & 2).