Testament-kitaristi muistelee lyhyttä aikaansa Ozzy Osbournen riveissä – ”En ole koskaan nähnyt ilkeämpää katsetta”

Testamentin Alex Skolnick otti osaa Loudwiren Wikipedia: Faktaa vai fiktiota? -sarjaan, jossa muusikot käyvät läpi Wikipediasta löytyviä väitteitä ja joko vahvistavat väitteet todeksi tai korjaavat valheellista tietoa.

Skolnickin jaksossa thrash metal -kitaristi muisteli muun muassa lyhytaikaista pestiään Ozzy Osbournen yhtyeessä 90-luvun puolivälissä, kun pitkään Pimeyden Prinssin kanssa soittanut Zakk Wylde oli teillä tietämättömillä. Skolnick soitti yhden kokeiluluontoisen keikan Osbournen kanssa ja vaikka Ozzy ja moni muu tuntui pitäneen Skolnickin suorituksesta, ei vakituista paikkaa tippunut.

– Heitimme show’n Nottinghamin Rock Cityssä, Englannissa. Muistan ensimmäiset jamittelusessiomme. Minulle kerrottiin, että Ozzy vihaa treenejä. ”Näin homma menee: hän tulee huoneeseen ja sanoo, mitä kappaletta haluaa soittaa. Tässä lista, se on joku näistä kappaleista. Älä virittele kitaraa. Jos vahvistimesi pitää meteliä, sammuta se. Ozzy vihaa meteliä…”, Skolnick muistelee saamiaan ohjeita.

– Ilmeisesti homma toimi, sillä yhtäkkiä meidät olikin buukattu keikalle. Yhtäkkiä ei ollutkaan, koska ”Ozzyn kurkku on kipeä”. Keikan toteutumisen kanssa soudettiin ja huovattiin, kunnes se lopulta oikeasti tapahtui.

– Muistan yhden välikohtauksen teleprompterin kanssa. Sitä käytti joku koe-ajalla ollut uusi avustaja. Todella mukava nainen, joka ei ollut ennen työskennellyt Ozzyn kanssa. Jossain kohtaa hän onnistui painamaan väärää nappia ja ruudulla olleet sanat hävisivät. Ozzy katsoi häntä ja vannon, että en ole koskaan nähnyt ilkeämpää katsetta. Aivan kuin Saatana olisi tuijottanut sinua, Skolnick nauraa.

– Keikan jälkeen Ozzy halasi ja sanoi, että saisin paikan. Muutkin onnittelivat ja pitivät suorituksesta. Mutta oli yksi, joka ei tullut onnittelemaan, joten minulla oli aavistus, ettei paikkaa irtoa. Samasta suunnasta tuli pitkin matkaa vihjeitä siihen suuntaan, Skolnick kommentoi ja viittaa epäsuorasti Ozzyn managerivaimo Sharon Osbournen suuntaan.

– ”Mitä jos laskisit kitaraa alemmas? Voisitko seistä tällä tavalla?” Tajusin, että hän halusi minun olevan kuin Zakk Wylde. Hän oli kai niin tottunut siihen imagoon.

Testament julkaisee 28. lokakuuta uuden Brotherhood Of The Snake -albumin.